Suudi Arabistan'dan kadınlar için yeni karar: Artık yasak değil

Son dönemlerde kadınlar için yasak olan birçok alanda yenilikler yapan Riyad yönetimi, bir yasağı daha kaldırdı. Suudi Arabistan'a gelen yabancı uyruklu kadınlar, yeni düzenlemeyle, yanlarında eşleri ya da yakınlarından biri olmaksızın otellerde kalabilecek.

Suudi Arabistan'dan kadınlar için yeni karar: Artık yasak değil
Suudi Arabistan'dan kadınlar için yeni karar: Artık yasak değil
GİRİŞ 06.10.2019 08:25 GÜNCELLEME 06.10.2019 08:25
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'ın Ukaz gazetesinin haberinde, Turizm Kurumunun aldığı karara göre, Suudi Arabistan'da yabancı kadınlar, beraberlerinde eş ya da yakını olmaksızın otellerde ikamet edebilecek.

 

 

Yabancı kadınlar, pasaportlarını göstererek veya kendi kimliği olmaksızın yakınlarının refakatinde ve onların bilgileriyle otellerde kalabilecek.

Otelde kalabilmeleri için yabancı kadınlardan daha önce istenen aile belgesi şartı kaldırıldı.

 

 

Suudi Arabistan, petrole dayalı ekonomisini çeşitlendirme yoluna giderken turizm alanında ülkenin imkanlarını kullanmaya çalışıyor. Bu yönde geçen ay sonunda aldığı kararla, 49 ülkenin vatandaşlarına turizm vizesi alma imkanı tanımıştı. Buna göre Avrupa'dan 38 ülkeye ek olarak ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Çin, Kazakistan, Güney Kore, Malezya, Singapur, Japonya ve Brunei vatandaşlarına turizm vizesi verilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 23
  • Ertuğrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Eeeyy Suud ailesi Rabbîm sizi Kahhar ismi celaliyle kahretsin. Ateşiniz bol olsun. Ne melanet bir aileymişsiniz arkadaş müslümünlıkla yakından uzaktan ilginiz yok. Ne yazık ki İslam alemi uyuyor. Araplar latent halde.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kadının gizemini bozarsan çaput gibi olur. O müstesna inci kadın gitmiş çaputlar gelmiş. Sünepe gibi kotlu tişörtlü alelade ortalıkta kolayca bulunan tek tip adeta kadınlıktan çıkmış ucubeler.
    Cevapla
  • ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Hac ve umreye giden herkesten 100$ ek vergi alacak.Bu paralar nereye gidiyo.bu sene hacda idim gerek Mekke gerekse Medine.de gerekli ihtimam ve hizmet yeterince yok.Bari alınan bu paralarla mübarek yerleri güzel bir düzenleme ve bakımdan geçirseler..
    Cevapla
  • Deli gadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu araplar kapali kapilar arkasinda her naneyi yerler
    Cevapla
  • sinirli 4 yıl önce Şikayet Et
    mehdi a.s . zuhur vaktidir artik ınşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı