ABD'den son dakika 'Türkiye' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fırat'ın doğusuna operasyon sinyali vermesinin ardından gözler ABD'ye çevrilmişti. Beyaz Saray'dan gelen son dakika haberine göre Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yapacağı operasyonu ABD’nin desteklemeyeceğini ve bu ülkenin operasyona dahil olmayacağını açıkladı.

GİRİŞ 07.10.2019 08:52 GÜNCELLEME 07.10.2019 08:52
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'ın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında telefon görüşmesi yapıldığı belirtilerek, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak." ifadeleri kullanıldı.

ABD BİRLİKLERİ DOĞRUDAN BÖLGEDE OLMAYACAK

Açıklamada, DEAŞ'ı yenen ABD kuvvetlerinin, artık doğrudan bu bölgelerde olmayacağı vurgulandı.

Cumhurbaşkan Erdoğan'dan yeni operasyon mesajı

 


ABD hükümetinin, Suriye'de tutuklanan DEAŞ mensubu vatandaşlarını geri almaları için Fransa, Almanya ve diğer AB ülkelerine baskı yaptığına ancak bu ülkelerin bu teröristleri almak istemediği belirtilen açıklamada, ABD'nin bu kişileri yıllarca elinde tutmayacağına işaret edildi.

ARTIK TÜRKİYE SORUMLU

Açıklamada, "Türkiye bundan böyle, ABD'nin son iki yıldır, bölgede yakaladığı DEAŞ savaşçılarından sorumlu olacak." denildi.


Türk Silahlı Kuvvetleri, olası operasyon için hazırlıklarını sürdürüyor.

SINIRDAN SON GÖRÜNTÜ

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde konuşlandırılan obüslerin namluları terör örgütü PYD/PKK’nin kontrolündeki Tel Abyad'a çevrildi. Bir yandan da askerler tarafından mevzi kazma çalışmaları sürüyor. Türk askerinin sınır hattındaki zırhlı araçlarla yaptığı devriye sayısının da artırdığı görüldü. 

OPERASYONUN ADI NE OLACAK?

Fırat'ın Doğusu'na yapılması öngörülen harekatın adının ne olabileceği konusunda çeşitli tahminler yapılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yapmış olduğu konuşmasındaki 'Barış Pınarları' ifadesi Twitter'da gündem oldu. Olası bir harekat gerçekleşirse adının 'Barış pınarı' olabileceği konusunda birçok yorum yapıldı.

YORUMLAR 68
  • ...DEREKÖYLÜ... 4 yıl önce Şikayet Et
    Coniler gölge etmeyin, ihsan istemiyoruz...
    Cevapla
  • Yavuz Oğuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Barış Pınarı yarın başlar muhtemelen, haydi hayırlı olsun
    Cevapla
  • Sabri 4 yıl önce Şikayet Et
    Besledi, büyüttü,vahşileştirdi, et verdi süt verdi hayvanlık verdi burdaki örhütlere şimdi ben gidiyorum ne yaparsanız yapın diyor. Allah aşkına, Saddamı devirip, Demokrasi getirecez dedi ıraka, nerde demokrasi, hani huzur.Libyada varmı? Afganistanda varmı,Suriyede varmı, hiçbir yerde yok.
    Cevapla
  • barış güvencesi 4 yıl önce Şikayet Et
    barış güvencesi harekatı
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonrası Allah yolunda cenk etme zamanı,söz bitti, kılıç kınından çıktı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...