Operasyon kararı sonrası ABD medyasından Trump'a tepki yağdı

ABD medyası, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna operasyonu öncesinde Trump yönetimine tepki gösterdi. Trump'ı Pentagon'a sormadan açıklama yapmakla suçlayan gazeteler, "Suriye demokratik güçlerini yalnız bıraktı" yorumunu yaptı.

GİRİŞ 07.10.2019 08:53 GÜNCELLEME 07.10.2019 09:17
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Türkiye, Fırat'ın doğusuna operasyon hazırlığı yapıyor. ABD medyası da operasyonla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Birçok medya organı, ABD Başkanı Donald Trump'ın ve Beyaz Saray'ın yine Pentagon'a sormadan yazılı açıklama yaptığını vurguladı. 

 

 

Haberlerde, 'Pentagon'un Suriye demokratik güçlerinin desteklenmesi gerektiğini ve ABD askerlerinin orada bulunmaya devam etmesi gerektiğini' söylediğinden bahsediliyor. Bazı köşe yazarları da ABD'nin Suriye demokratik güçlerini yüz üstü bıraktığını belirtiyor. 

"ABD DAHİL OLMAYACAK"

Dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Trump görüşmüştü. Görüşmeden sonra Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak" denilmişti. 

ABD'den son dakika 'Türkiye' açıklaması

"TÜRKİYE'NİN İKİ AMACI VAR"

Beyaz Saray'ın açıklamasından sonra Türkiye'den ilk açıklamayı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptı. Kalın, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’nin kimsenin toprağında gözü yoktur. Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde güvenli bölgenin iki amacı vardır: Terör unsurlarını temizleyerek sınırlarımızı güvence altına almak ve mültecilerin güvenli bir şekilde dönüşünü sağlamak. Türkiye güçlüdür ve kararlıdır."

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 42
  • Hakperest REALİST 4 yıl önce Şikayet Et
    İlegal yapıların vahim durumu işte, ama akıllanmazlar. Bunlar peçete gibi kullanımlık bir durumu ne vahim. Milletini ve vatanını perişan etmek isteyeni kader perişan eder.
    Cevapla
  • zmc 4 yıl önce Şikayet Et
    abd pyd elbisesi ile savaşacak, Afrin harekatında ki gibi. maddi kayıpları ve şehit sayısını yükselterek Türk kamuoyunu iç ayaklama ve kaosa sürüklemeye çalışacaklar. en küçük olumsuzlukta ERDOĞAN a saldırmak için dualar edecek iç ve dış kafirler.
    Cevapla
  • toto 4 yıl önce Şikayet Et
    işidin elinde abd silahları; silahları bitince işleride bitti. pyd nin elinde abd silahları. silahları bitince onların da işi biter. bu abd ne çok demokrasi dağıtıyor ortadoğuda?
    Cevapla
  • Adnan 4 yıl önce Şikayet Et
    SDG için yırtınanlar, askerlerinizi yem yapacağınıza, ...yiyorsa buyurun gidin yardımlarına.
    Cevapla
  • garip 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne olursa olsunlar cephede Türk ordusunun ateş gücüne ve taktik anlayışına karşı koyamazlar inşallah yazımı yetkililer okur .içeriyi çok ama çok sağlam tutmalıyız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!