Beyaz Saray açıklaması dünya basınında: ABD, PKK/YPG'yi terk ediyor!

Beyaz Saray'ın Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna gerçekleştireceği operasyona ilişkin açıklaması, dünya basınında geniş yer buldu.

GİRİŞ 07.10.2019 11:23 GÜNCELLEME 07.10.2019 11:41
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik gerçekleştireceği operasyona yönelik Beyaz Saray açıklaması, dünya basınında geniş yer buldu. Dünya basını Trump'ın ABD askerlerini bölgeden çekmesini eleştirdi ve "Tavsiyelere karşı geldi, sorumluluktan kaçıyor" ifadelerine yer verdi.

 

 

NYT: TRUMP TAVSİYELERE KARŞI GELDİ

New York Times gazetesi, ‘Trump Amerikan politikasını değiştirerek Türkiye’nin Suriye’de askeri operasyonuna destek verdi’ başlıklı haberinde, “Trump’ın kararı, hem DEAŞ'a karşı operasyonlar için hem de İran’la Rusya’ya karşı kritik bir karşı denge olarak görev yapması amacıyla Suriye’nin kuzeyinde küçük bir askeri varlık bulundurmak isteyen Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı’ndaki üst düzey yetkililerin tavsiyelerine karşı geliyor” denildi.

 

 

İsmi verilmeyen yetkililerin açıkladığına göre ABD, bölgedeki bir kısım askerlerini çekecek ama ülkeden tamamen çıkmayacak. Haberde, "Türkiye'nin operasyonunun ne kadar kapsamlı olacağı bilinmiyor" ifadeleri yer aldı. 

WASHINGTON POST: ABD SORUMLULUKTAN KAÇIYOR

Washington Post, konu ile ilgili haberinde, "ABD'nin iki müttefiki arasında yapmaya çalıştığı barışa aniden son verdiği" ifadeleri yer aldı. Haberde, Trump'ın 'sorumluluktan kaçtığı' belirtildi.

GUARDIAN: ABD KÜRTLERİ TERK EDİYOR

İngiliz gazetesi The Guardian,"ABD Kürt müttefiklerini terk ederek Türk güçlerin Suriye'ye girmesine izin verecek" başlıklı haberinde, ABD'nin politikasının aniden değiştiğini yazdı.

Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki telefon konuşmasından sonra Trump'ın politika değiştirdiğine dikkat çeken haberde, "Beyaz Saray, ani bir politika değişikliği ile Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine harekatına yeşil ışık yaktı. Bu Washington'ın uzun zamanlı müttefiki olan Kürtleri terk etmesi anlamına geliyor." ifadelerine yer verildi.

Haberde bu değişikliğin, “Trump’ın bir dizi dengesiz hamlesinin sonuncusu”  olduğu belirtildi. 

HAARETZ: TRUMP TÜRK OPERASYONUNU DESTEKLEDİ 

İsrail'de yayın yapan Haaretz gazetesi, konu ile ilgili haberinde, "Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin kısa bir süre sonra Suriye'de güvenli bölgeye yönelik operasyona başlayacağı ve ABD güçlerinin buna destek olmayacağı duyuruldu. Açıklama,Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Fırat'ın doğusunda kurulacak güvenli bölgeye yönelik telefon konuşmasından sonra geldi" ifadelerine yer verdi.

BBC: TRUMP TÜRK OPERASYONU İÇİN YOL AÇTI

BBC, Beyaz Saray'ın açıklaması ile ilgili, "ABD, Suriye'deki Kürt kuvvetlere yönelik yaklaşan Türk operasyonu için kenara çekildi" ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 26
  • Erbakan hoca 4 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Erbakan hoca yıllar önce böyle olacağını bir amerikalı komutan söylemişti dedi yani adamların planları tıkır tıkır işliyor
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD çekiliyorsa bir bildiği vardır. Yeterince silah verdi zaten.
    Cevapla
  • Mesut 4 yıl önce Şikayet Et
    Pkk yandaşı basın bunlar
    Cevapla
  • Bay y 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk Kürt kardeştir.Chdpkk kalleştir.Saldır şanlı ordu Zafer Allah ın .senin bizim tüm Anadolu nun.
    Cevapla
  • Mesut 4 yıl önce Şikayet Et
    Hep söylüyorum bu Trump Mason Siyonist değil, Kudüs konusunda Siyonizme destek verdi ama mecburendi. Siyasetin gereği.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu