Dikkat çeken F-35 açıklaması! Şart sundular

Tayland, F-35 Müşterek Saldırı Uçağı alımının yalnızca ortak geliştirme programına dahil edilirlerse gerçekleşeceğini açıkladı.

Dikkat çeken F-35 açıklaması! Şart sundular
Dikkat çeken F-35 açıklaması! Şart sundular
GİRİŞ 07.10.2019 14:36 GÜNCELLEME 07.10.2019 15:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tayland Kraliyet Hava Kuvvetleri (RTAF),  savunma donanımı satın alma politikası nedeniyle F-35 savaş uçaklarını sadece yazılım geliştirme programına katılmasına izin verilirse satın alınabileceğini bildirdi.

 

 

Tayland Hava Kuvvetleri Komutanı Maanat Wongwat Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "3-5 yıl sonra uygulamaya koymaya karar verdiğimiz satın alma planlarımızda satın alma ve geliştirme politikasını uyguluyoruz. Gövde o kadar da önemli değil, ancak yazılım bir savaşçının beyni kadar önemli. Bu yüzden yazılım geliştirmeye katılmak zorundayız" dedi.

Wongwat, "Yeni "Proje Gereksinimleri Kavramı (COPR) politikasına göre, hava kuvvetleri savunma ve stratejik donanım satın alacak, ancak ürünleri işletmek için kullanılan yazılımın geliştirilmesinde yer almaya izin verilecekse satın alacaktır. RTAF süreçte teknoloji ve uzmanlık transferinden faydalanmayı umuyor" ifadelerini kullandı.

 

 

TAYVAN DA F-35'E TALİP OLDU

Geçtiğimiz günlerde ABD’nin Tayvan’a 66 adet F-16 jet satışını onaylamasının ardından Tayvan ordusu, Çin'in beşinci nesil hayalet savaş uçağı J-20 ile mücadele edebilmek ve hava üstünlüğünü korumak için F-35 Müşterek Saldırı Uçağını edinmeyi planladığını açıklamıştı.

Milletvekillerine ve Ulusal Savunma Komitesi'ne brifing veren Tayvan Milli Savunma Bakanı Yen De-fa, "Ordunun öngörülen tehdit değerlendirmesine göre, gelecekte F-35’lere ihtiyacımız olacak" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 3
  • kul ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    abd hariç kimsenin işine yaramayan bir uçak kodlar kimdeyse güç onda
    Cevapla
  • Ankara 4 yıl önce Şikayet Et
    Şaka mısınız siz yaa ? Herifler Nato mütteğimiz dedikleri Türkiye'ye bile bin tane sıkıntı çıkartıyorken çin güdümündeki ülkenizi mi yazılıma ortak edecek? Hem de F35 ! Gerçekçi olun boş hayallere dalmayın...
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunca ülke arasında, Tayland da şart koşuyorsa; dünya bitmiş demektir :D
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi