'Türkiye, ABD'ye kısıtlama getirebilir'

Türkiye’nin Suriye’de Hava Görev Emri’nden çıkarılmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Şvıtkin, Ankara’nın da Suriye’deki ABD uçaklarına yönelik yanıt verebileceğini ve ülkede kontrol ettiği bölgelerde uçuşları kısıtlayabileceğini ifade etti.

'Türkiye, ABD'ye kısıtlama getirebilir'
'Türkiye, ABD'ye kısıtlama getirebilir'
GİRİŞ 08.10.2019 17:55 GÜNCELLEME 09.10.2019 08:46
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Rus haber sitesi Sputnik’e konuşan Şvıtkin "Türkiye de bence Suriye’de kontrol ettiği bölgelerde yabancı uçakların, öncelikle de ABD’nin uçuşunu kısıtlamaya yönelik bir adım atabilir. Maalesef bazı ülkelerin teröristlerle gerçekten mücadele edilmesi ve Suriye’nin egemenliğinin korunması gerektiği anlayışına sahip olmadığından söz etmek mümkün. Bu ülkelerin başında ABD geliyor" ifadelerini kullandı.

 

 

"ABD’NİN İNCİRLİK’İ KULLANIMINA DAİR KISITLAYICI ADIMLAR ATABİLİR"

Şvıtkin, ABD’nin bu tarz adımlarına karşı Türkiye’nin İncirlik üssünün kullanımına dair belli kısıtlayıcı adımlar atabileceğini de ifade etti.

 

 

Şvıtkin, "Ancak Türkiye, ABD’nin İncirlik’teki varlığına dair zorlayıcı adımlar atmayacaktır" dedi.

Türkiye, Rusya ve İran arasında Suriye’de çözüm konusunda yakın bir işbirliği gerektiğine de değinen Şvıtkin, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: "Türkiye’den söz edecek olursak... Biliyorsunuz ki Türkiye-İran-Rusya-Suriye formatı çerçevesinde terörle mücadele ve silahsızlandırılmış bölgeler kurulması yönünde görüşmeler sürdürüyoruz. Bu görüşmeler çerçevesinde sıkı bir etkileşim oluşturulması çok önemli. ABD’nin eylemleri her halükârda çatışmacı bir nitelik taşıyor. Daha önce de birçok kez söylediğim gibi, ABD DAEŞ’i amaçlarına ulaşmak için bir kukla olarak kullanıyor."

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye'nin Birleşik Hava Operasyonları Merkezi tarafından Suriye'de Hava Görev Emri'nden çıkarıldığını, Türkiye'ye keşif ve gözlem bilgilerinin verilmesinin durdurulduğunu açıklamıştı.

YORUMLAR 11
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    hava sahası Uçaklarımıza açılmazsa vereceğimiz kayıplar incirlik üssünü halk nezdinde tartışmaya açar iki yüzlü abd
    Cevapla
  • Adanalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika savaş gemimizi vurdu özür dileyip kapattılar hatırlayın bu haydut amerikanın karşısına bilgi ile güçle üretimle çıkmamız lazım şu halde ülkem 100 yıl uğraşsa hava sahasını kapatamaz 50 askerini çekmedi Amerika uçağınamı engel olacağız savaşalım ama kimle amerikanın 1 askerini görmedrn savaş biter maşaları çok
    Cevapla
  • İbrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Gölge etme kefere başka bir şey istemeyiz
    Cevapla
  • Ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanın müslümanlar başka dostu yok Münafıklara karıştırmayalım.....
    Cevapla
  • Ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa İnsan Hakları var şimdi ner de kaldı kaçtılardır Suriye li çocuklar acı çekiyor anasız babasız evsiz niye müdahale yokyandaşlarını niye durdurumuyor... Biz Türkiye olarak türkler olarak hep mazlumun yanında oldukça yeter artık kapat incirli kapat kapıları mazlumlara acı çektiren lere..................
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi