ABD'li komutan Votel'den dikkat çeken Türkiye yorumu

CENTCOM eski komutanı Joseph Votel, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapacağı operasyonla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Votel, YPG/PKK'nın kendini bir süre savunacağını, ancak Türkiye'nin modernize ordusu ve yetenekleriyle baş edemeyeceğini anlayınca da bölgeyi terk edeceklerini söyledi.

GİRİŞ 08.10.2019 22:03 GÜNCELLEME 09.10.2019 09:43
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

ABD'nin Merkez Kuvvetler (CENTCOM) eski komutanı Orgeneral Joseph Votel, Türkiye'nin Suriye'de Fırat'ın doğusunda yapacağı operasyon konusunda düşüncelerini açıkladı.

 

 

"TÜRKİYE'NİN YETENEKLERİNE DİRENEMEYİP BÖLGEYİ TERK EDECEKLER"

YPG/PKK'nın Türkiye'ye direnemeyeceğini ve kaçacağını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

 

 

"Sanıyorum ki Kürtler (YPG/PKK) kendilerini olabilecek en iyi şekilde savunacaklar. Türkiye’nin bu sahip olduğu oldukça modernize ordusu ve yetenekleriyle baş edemeyeceklerini anladıkları zaman bölgeyi terk edeceklerdir."

6 AY ÖNCE GÖREVİ DEVRETMİŞTİ

3 yıl boyunca CENTCOM Komutanlığı yapan Joseph Votel, yaklaşık 6 ay önce törenle görevini ABD Genelkurmay Başkanlığı Kurmay Direktörü Orgeneral Kenneth McKenzie'ye devretmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 53
  • Rizeli 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya siz ml mısınız! Bırakın Türkiyeyi herhangi bir düzenli ordunun bile karşısında böyle dağınık bir yapının tutunması mümkün değildir. Ha, hainlikle vs sivilleri öne atarak mesela, yavaşlatabilirsin, ama imkanı var mı ya bir orduyu durdurabilmek, hele hele Şanlı TÜRK Ordusunu!!! Karadan TÜRK Ordusunu durdurabilecek dünyada nadir ülkeler belki vardır belki yoktur bile ;)
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Hakan E. Abd, Rusya ve Çin dediğin bizi karada mı durduracak? Abd teknolojisiyle ne yaptıysa vietnam da bir avuç insana yenildi askerleri delirdi, rusya çeçenistan da yenildi, afganistan da iflas etti. Çin sayıca çok ama korkaklar bak tarihlerine çin seddini dikecek kadar çoklar ama bizi hiç bir zaman yenemediler. Bunlar ancak kalleşlikleriyle ve kafirlikleriyle bilinirler...
    Cevapla
  • Hakan E. 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim orduyu karada durdurabilecek üç ordu var sadece abd, rusya ve çin oda teknolojik üstünlük ve sayı çokluğuyla.
    Cevapla
  • yeter be 4 yıl önce Şikayet Et
    bazıların ın anlamadığı şey şu abd şu anda pkk ypg ye diyor ki hadi bakalım işte TÜRKİYE savun kendini neler yapabileceğini görelim o kadar silah verdik diyor yapılan şey bu abd ypg pkk yı test ediyor onu terkettiği fialn yok onlara bu mesajı veriyor uyanık olalım ve rica ediyorum artık şu suriyelileri güvenli bölgeye yerleştirn nice yuıvaları yıktıarl neicelerin ocağına incir ağacı diktiqalar ni,celein işsiz bıraktıarl yeter artık bakın yeter
    Cevapla
  • kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk'te biz Kürt'e biz Laz'da biziz hepimiz Türkiye Cumhuriyeti Hainler bizi ayıramayacaksınız sizde hainlerde bunu göreceksiniz.
    Cevapla
  • bülent 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye 15 yıl öncesinin Türkiyesi değil çok şükür, bunlar yata yata olmadı
    Cevapla
  • adilce 4 yıl önce Şikayet Et
    asla düşmanı hafife alma gafleti yapmayalım yoksa kaybımız daha çok olur her zaman en zoruna hazırlanalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?