Ruhani'den Fırat'ın doğusu ile ilgili sürpriz Türkiye açıklaması

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna olası harekatına ilişkin, "Türkiye hükümetinin güney sınırlarıyla ilgili endişeleri var ve endişelenmekte haklıdır. Türkiye'nin güvenlik endişeleri giderilmelidir. Ancak bunun için doğru yol seçilmelidir" dedi.

Ruhani'den Fırat'ın doğusu ile ilgili sürpriz Türkiye açıklaması
Ruhani'den Fırat'ın doğusu ile ilgili sürpriz Türkiye açıklaması
GİRİŞ 09.10.2019 13:49 GÜNCELLEME 09.10.2019 13:50
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran'da gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuştu ve gündemdeki gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulundu.

 

 

"TÜRKİYE HAKLI ANCAK DOĞRU YOLU SEÇMELİ"

Ruhani, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik olası harekatıyla ilgili, "Türkiye hükümetinin güney sınırlarıyla ilgili endişeleri var ve endişelenmekte haklıdır. Türkiye'nin güvenlik endişeleri giderilmelidir. Ancak bunun için doğru yol seçilmelidir" ifadelerini kullandı.

 

 

Ankara'daki Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi'nde Türkiye'nin güneyi ve Suriye'nin kuzeyindeki sınırlarda güvenliğin Suriye ordusunun varlığıyla mümkün olduğunu söylediğini hatırlatan Ruhani, Amerikalıların bölgeden çekilmesi ve Esed rejiminin gelmesi için herkesin yardımcı olması gerektiğini savundu.

Bakanlar Kurulu toplantısında bir kare...

"SURİYE'DE TEMEL SORUN FIRAT'IN DOĞUSU DEĞİL İDLİB"

Türkiye'den konuyu yeniden gözden geçirmesini ve dikkatli olmasını isteyen Ruhani, seçilen yolun Suriye, Türkiye ve bölge için faydalı olmadığını ileri sürdü.

Suriye'de temel sorunun Fırat'ın doğusu değil İdlib olduğunu iddia eden Ruhani, ülkede huzurun sağlanması ve mültecilerin hızlıca evlerine dönebilmesi gerektiğini ifade etti.

Ruhani, ayrıca maksimum yaptırım konusunda ABD'yi yenilgiye uğrattıklarını savunarak, eskisinden daha güçlü olduklarını söyledi.

Fırat'ın doğusuna operasyon! İran'dan peş peşe Türkiye açıklamaları

"TÜRKİYE'NİN OPERASYONUNA KARŞIYIZ" AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

Dün İran devlet televizyonunda yer alan haberde, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşloğlu'nun telefon görüşmesinin ayrıntıları yayınlanmıştı. O haberde, İran'ın Fırat'ın doğusuna yapılacak operasyona karşı olduğu belirterek şu ifadeler kullanılmıştı: "Zarif, (görüşmede) askeri operasyona karşı olduğunu belirterek, Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve ulusal egemenliğine saygı, terörle mücadele ile bu ülkede istikrar ve güvenliğin sağlanmasının gereğini vurguladı."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 48
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Onlar yavuz dedemi iyi bilir
    Cevapla
  • Muhammet 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen anlamadığın işlere burnunu sokma elinin hamuruyla erkek işine karışma reis işini bilir rabbim onun ve askerimizin yardıcısı olsun
    Cevapla
  • mistoria 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim sorunumuz çözüm getirmek değil, intikam. İntikamımızı alırken de bir yandan sorun kendiliğinden çözülmüş olacak...
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    doğru yol Ne Lo? pkk doğri yolda mi?
    Cevapla
  • Ordulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Iran neden amerikanın olduğu yerde değil ? Filim bitmişken sesini çıkarması ilginç. Amerika girmeden önçe girseydiniz madem o kadar esadı seviyordun ????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü