Pakistan'dan Türkiye'ye anlamlı destek

Pakistan Federal Eğitim, Mesleki Eğitim ve Ulusal Miras Bakanı Shafqat Mahmood, ülkesinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelede Türkiye'ye her zaman destek verdiğini belirterek, "Pakistan'da bir terör örgütü tarafından yönetilen bütün bu okulları aldık ve Maarif Vakfına teslim ettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türkiye halkını her türlü terörizme karşı destekliyoruz" dedi.

Pakistan'dan Türkiye'ye anlamlı destek
Pakistan'dan Türkiye'ye anlamlı destek
GİRİŞ 09.10.2019 14:14 GÜNCELLEME 09.10.2019 15:34
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Pakistan Federal Eğitim, Mesleki Eğitim ve Ulusal Miras Bakanı Shafqat Mahmood, Ankara ziyareti sırasında, Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkiler, eğitim alanındaki çalışmalar, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) ülkedeki faaliyetleri ve FETÖ hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Türkiye'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Mahmood, Türk hükümetine, Milli Eğitim Bakanlığına, TİKA'ya sıcak karşılamaları için teşekkürlerini iletti.

Mahmood, Türkiye ile Pakistan arasındaki dostane ilişkilerin tüm alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da kendini gösterdiğini dile getirdi.

 

 

İki ülke arasındaki ilişkilerin birçok ortak projeye yansıdığına işaret eden Mahmood, "Örneğin, TİKA İslamabad'da bir konaklama merkezi kurmayı planlıyor. Ayrıca, Pakistan'da pek çok okulun kurulmasına yardımcı olmuştur. Maarif Vakfı da Pakistan'da okullar işletiyor. Bu yüzden çok yakın bir ilişkimiz var ve bu ilişkinin artacağını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜRK ÖĞRENCİLERİN DE PAKİSTAN'A GELİP EĞİTİM ALMALARINI İSTİYORUZ"

Mahmood, iki ülke arasındaki öğrenci değişim programlarına da değinerek bu durumun ilişkilerde önemli bir gösterge olduğunu söyledi.

Türkiye'de üniversitelerin oldukça yüksek standartlara sahip olduğunu belirten Mahmood, "Uzun zamandır Pakistanlı öğrenciler, Türk üniversitelerinde eğitim görmek için Türkiye'ye geliyor ve bunun devam edeceğini umuyoruz. Aynı zamanda Türk öğrencilerin de Pakistan'a gelip eğitim almalarını istiyoruz" diye konuştu.

Mahmood, ziyaretinde Pakistan'da eğitim almış bazı kişilerle tanıştığını ve bu şekilde iletişim kurmanın harika bir deneyim olduğunu vurguladı.

TİKA'DAN İSLAMABAD'A "MÜKEMMELİYET MERKEZİ

TİKA'nın İslamabad'da turizm, otelcilik, aşçılık ve tekstil gibi alanlarda eğitim verecek "Mükemmeliyet Merkezi" isimli mesleki eğitim merkezi kuracak olmasından övgüyle söz eden Mahmood, "Bu çok iyi bir yatırım. Türkiye, konaklama endüstrisi ve turizm konusunda büyük deneyime sahip" dedi.

Mahmood, Pakistan'ın da turizm konusunda giderek geliştiğine değinerek, şunları söyledi: "Pakistan'da görülecek çok şey var, turizmin Pakistan'da çok ciddi potansiyeli var. Bu yüzden insanları, konaklama endüstrisi konusunda eğitmek istiyoruz. Bundan dolayı TİKA'nın İslamabad'da Mükemmeliyet Merkezi kurmasını memnuniyetle karşılıyoruz."

FETÖ OKULLARI

Türkiye'nin, Keşmir konusunda Pakistan'ın yanında durmasından dolayı çok mutlu olduklarını vurgulayan Mahmood, "Hindistan'ın işgali altındaki Keşmir'de yaşananlar konusunda Pakistan'a verdiği somut destek için Türkiye'ye çok müteşekkiriz" dedi.

Mahmood, Pakistan'ın da her konuda olduğu gibi FETÖ ile mücadelede Türkiye'ye her zaman destek verdiğinin altını çizerek, "Pakistan'da bir terör örgütü tarafından yönetilen bütün bu okulları aldık ve Maarif Vakfına teslim ettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türkiye halkını her türlü terörizme karşı destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • Azer 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim desteyimizi haber etmeye gerek bile yok. Bir millet olduktan sonra destek lafinin ne onemi varki. Fakat biz Azerbaycan Turkleri de konullu olarak katilmak istiyoruz. Izin vermiyorlar. Bu arada Pakistan dostumuzdur dogru. Ama afganistandaki talibanda tum terorculari pakistan egitip silahlandirip afganistana gonderiyor. Ben afganistanda calisiyorum uzun zaman oldu. Soylenenlere degil, gorduklerime inanip buna dayanarak soyledim. Allah operasyondaki mehmetciklerinizi korusun. Selam ve dualarla
    Cevapla
  • Bayburtlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin tek ve gerçek dost ve kardeş ülkesi sadece ve sadece pakistandır...
    Cevapla
  • Sinsi Kaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Zakir Mamedov_ eyvAllah kardesim. Burdayiz. Bayburtlu gibilerini umursamayin lutfen. Onun adina ozur dilerim ben. Bir millet bosuna demiyoruz. Kardesden de oteyiz
    Cevapla
  • Kuskucu 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış düşünüyorsun. Azerbaycan turkleri onceliktir
    Cevapla
  • Karadeniz aslanı 4 yıl önce Şikayet Et
    Tek ve gerçek, sadece ve sadece demesen iyi olurdu. Çok büyük hata yaptın birader. Bayburt yiğiti bunu yapmazdı. Kanında bozukluk var anlaşılan. Azerbaycanı kör gözlerin görmemiş şimdiye kadar
    Cevapla
  • Cem İstanbul 4 yıl önce Şikayet Et
    BARIŞ PINARI HAREKATI'NDA AZERBAYCAN TÜRKLERİ, TÜRK ORDUSUNUN YANINDA. Haberlerde vermiyorlar diye şah damarımız can Azarbaycan türklerini dışlamayalım. Bir Bakulu arkadaşım var. Dün konuştuğumda neredesin diye sordum. Camiye gidiyorum dedi. Ama sen namaz kılmıyordun diye biliyordum dedim. Türk ordusu suriyeye yola düşmüş, onlara dua edilecek diye duydum bende dua etmeye gidiyorum dedi bana. Bak Bayburtlu gardas budur. Camiye gitmeyen adam bizlere dua etmek için mescide gitmis.
    Cevapla
  • Zakir Mamedov 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizler de daim haberlerivizi takil edirik. Yorum yazmiriq deye turkiyenin siyasetini takip etmirik demek deyil bu. Ama bu fikrine sessiz kalamazdim. Tek ve gercek dost Pakistan demissin. Zaten senin gibilerden gardas olmaz. Gardas dediyin yorumuna verilen cevaplarda gore bilirsin. Az bekle yazarlar okursun.
    Cevapla
  • TurkoZ... 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani? Azerbaycan turkleri yalanci kardeslermi demek istiyorsun? Senin gibi geri kafalilar bi bitmediniz
    Cevapla
  • Mustafa Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    CanPakistan
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp Pakistan kadar olamadı.
    Cevapla
  • Yigido58 4 yıl önce Şikayet Et
    Can kardes dost pakistan rabbim sizide bizide karusun amiin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar