'Türkiye'nin NATO'ya değil, NATO'nun Türkiye'ye ihtiyacı var'

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham'ın Suriye'nin kuzeyine operasyon düzenlenmesi halinde Türkiye'nin NATO üyeliğinin askıya alınması çağrısı yapacaklarını söylemesini değerlendiren Rus uzman Bruter, Kongre'nin elinde çok fazla koz olmadığını, zira Türkiye'nin NATO için çok gerekli olduğunu ifade etti.

'Türkiye'nin NATO'ya değil, NATO'nun Türkiye'ye ihtiyacı var'
'Türkiye'nin NATO'ya değil, NATO'nun Türkiye'ye ihtiyacı var'
GİRİŞ 09.10.2019 16:01 GÜNCELLEME 10.10.2019 09:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Russia Today'e (RT) konuşan Uluslararası Sosyal ve Siyasi Araştırmalar Enstitüsü uzmanı Vladimir Bruter, ABD Kongresi'nin Ankara'nın tutumunu etkilemeye yarayacak çok fazla koza sahip olmadığını söyledi.

 

 

"TÜRKİYE'NİN NATO'YA DEĞİL, NATO'NUN TÜRKİYE'YE İHTİYACI VAR"

Bruter, "NATO'nun Türkiye'ye ihtiyacı, Türkiye'nin NATO'ya ihtiyacından çok daha fazla. Bundan dolayı Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması halinde, bu Türkiye için değil, NATO için büyük bir sorun teşkil edecek" dedi.

 

 

ABD Türkiye'ye çok ihtiyaç duyduğu için Türkiye'ye karşı bu tür geniş kapsamlı yaptırımlar uygulamanın zor olduğunu düşünen Bruter, Trump'ın Erdoğan'a harekat izni vermesinin tesadüf olmadığını, tek taraflı yaptırım adımının Türkiye'yi Batı'dan daha da uzaklaştıracağını ve bunun kesinlikle Batı'nın çıkarına olmadığını vurguladı.

"SİYASİ ELİT YENİLGİYİ KABULLENMEK İSTEMİYOR"

Bruter'e göre ABD'li senatörlerin Trump'ın Suriye'den çekilme kararına itirazı, Washington'un bölgede aldığı yenilgiyi kabullenmek istememeleriyle bağlantılı.

Rus uzman, "ABD siyasi eliti, Trump'ın açıklamasını yenilgi olarak görüyor ancak yenilgiyi kabullenmeye hazır değil" diye ekledi.

YORUMLAR 2
  • Gaddar 4 yıl önce Şikayet Et
    S 400 lerim ne kadar gerekli olduğu anlaşılıyor. Natonun TÜRKIYE ye zarardan başka bir durumu yok
    Cevapla
  • Akad64 4 yıl önce Şikayet Et
    Alın natonuzu. ....başınıza çalın...bizce mesele değil... sonra ağlamayın . ..!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı