AB'den Barış Pınarı Harekatı açıklaması

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklamada "Eğer Türkiye'nin planı bir güvenli bölge oluşturmaksa, AB'den bunun masraflarını karşılamasını beklemesin" dedi.

AB'den Barış Pınarı Harekatı açıklaması
AB'den Barış Pınarı Harekatı açıklaması
GİRİŞ 09.10.2019 18:37 GÜNCELLEME 09.10.2019 18:37
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin, "Eğer Türkiye'nin planı bir güvenli bölge oluşturmaksa, AB'den bunun masraflarını karşılamasını beklemesin." dedi.

Juncker, Brüksel'de düzenlenen Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda bir konuşma yaptı. 

"Türkiye ile ilişkiler karmaşık ancak hiç olmadığı kadar önemli." ifadesini kullanan Juncker, Türkiye'nin sadece göç değil, birçok açıdan çok önemli bir ortak olduğunu belirtti. 

AB'nin, Türkiye-AB mutabakatına "tam olarak bağlı" olduğunu kaydeden Juncker, birliğin Türkiye'deki Suriyeli mülteciler için mali yardım programının somut sonuçlar verdiğini anlattı. 

Juncker, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin, "Türkiye'nin Suriye'yle sınırına ilişkin bazı güvenlik kaygıları bulunuyor. Buna rağmen Türkiye'ye ve tüm aktörlere itidal ve halihazırda başlayan operasyonu durdurma çağrısında bulunuyorum." diye konuştu. 

Operasyonun "iyi sonuçlar" doğurmayacağını savunan Juncker, "Eğer Türkiye'nin planı bir güvenli bölge oluşturmaksa, AB'de bunun masraflarını karşılamasını beklemesin. Bu konuyu Türk dostlarımızın dikkatine getirmemiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu. 

Juncker, Suriye'de çözümün sadece siyasi yollarla gerçekleşeceğini ifade etti.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine ilişkin de Juncker, "Ben bu konuda tam bir 'Kıbrıslıyım'. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile dayanışma içinde kalacağız." açıklamasını yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Hangi konuda Türkiye'nin yanında oldunuz Kaldıki AB olarak terör ve teristlerin Avrupa'da cirit attığını niye görmüyor niye söylemiyorsun Türkiye düşmanlığı hiç bitmedi Topunuz cehenneme gidin.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Gölge etme başka ihsan istemez.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar metelıge kursun sıkıyor sımdı den korku sardı para isteme benden buz gıbı sogurum senden hesabı
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    alkolik
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    AB kendileri tam bir Haçlı ordusu....TÜRKİYE min kimseye ihtiyacı yok...Kıbrıs konusuna gelince sıkıyorsa bi müdahale yapında Cehendem ateşini görün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri
Maskeli hırsızların filmleri aratmaya kuyumcu soygunu kamerada!