Macaristan'dan Barış Pınarı Harekatı'na destek mesajı

Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas, Türkiye'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile ilgili, ''Türkiye kendi topraklarında ikamet eden 4 milyon mülteciyi kendi ülkesine geri ulaştırmak istiyorsa o zaman bu girişimi desteklenmeli.'' dedi.

Macaristan'dan Barış Pınarı Harekatı'na destek mesajı
Macaristan'dan Barış Pınarı Harekatı'na destek mesajı
GİRİŞ 11.10.2019 01:25 GÜNCELLEME 11.10.2019 01:26
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Gulyas, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliğinin (AB), Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatıyla ilgili 9 Ekim'de yayımlamak istediği ortak deklarasyonu Macaristan'ın uzun süre bloke etmesini değerlendirdi.

 

 

Ülkesinin, Polonya, Çekya, Slovakya ve Macaristan'ın oluşturduğu Vişegrad Grubu Ülkeleri (V4) ve AB'nin birliğini bozmak istemediğini, bu yüzden AB'nin ortak deklarasyonunu kabul ettiğini belirten Gulyas, ''Macaristan, anayasaya dayanarak savaşı -ülkeler arasındaki sorunların çözüm şeklini- reddediyor ama Macar diplomasinin kararlı duruşu ise, eğer Türkiye kendi topraklarında ikamet eden 4 milyon mülteciyi kendi ülkesine geri ulaştırmak istiyorsa o zaman bu girişimi desteklenmeli.'' dedi.

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto da dün yaptığı açıklamada, AB'nin, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin yayımlamak istediği ortak deklarasyonu Macaristan'ın uzun süre bloke ettiğini belirtmiş, "Türkiye'de yaklaşık 4 milyon düzensiz göçmen ve mülteci var. Türkler, onların geri dönmesi için çalışıyor." şeklinde konuşmuştu.

 

 

YORUMLAR 25
  • Dostacısı 4 yıl önce Şikayet Et
    macar böreğim benim kardeşim Allah senden razı olsun
    Cevapla
  • @li 4 yıl önce Şikayet Et
    adamsin adam... yurt disina gidecek herkes Macaristan ve bizi destekleyen ulkelere yapin..
    Cevapla
  • bir vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne unutkan ne duygusal insanlar var. Bu kadarı da ahmaklıktır. Sığınmacıya çelme takan macar gazeteciyi,sığınmacı akınını önlemek için sınırına elektrikli jiletli dikenli tel örgü çeken macaristanı,sığınmacılara şiddet uygulayan köpekli macar polislerini,sığınmacılara yiyecek vermeyip ''yiyecek için sırbistana gidebilirler'' diyen macar hükümet yetkililerini,... vs daha da uzar. Mesele Macaristanın Türkiye sevdası Türk sevdası değil insanlıkları hiç değil.Yabancı,sığınmacı düşmanlığı. Bu yüzden sığınmacı gelmemesi için ne gerekiyorsa yaparlar.
    Cevapla
  • Yanlış 4 yıl önce Şikayet Et
    Gazeteci macar değildi yanılmıyorsam.avusturyalı diye biliyorum.macarlar da eskisi gibi değil artık sanırım milliyetçiliklerini gizlemiyolar artık.nede olsa soydaşız.avrupada bize en yakın macarlar şu anda.ab de bizi tek destekleyenler diye biliyorum.bir gün bulgarlarda özüne dönerde türk boyu olduklarını anlarlar diye umuyorum
    Cevapla
  • ,Y. A... 4 yıl önce Şikayet Et
    Akıl, fikir, hakkaniyet.. Belki imanda var, kim bilir.. Allah hidayet nasip etsin..
    Cevapla
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Macarlar Meselenin farkında.
    Cevapla
  • Terkos 4 yıl önce Şikayet Et
    Hangi meselinin?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir