Kara propaganda: Batı medyası DEAŞ yalanına sarıldı!

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı, 4'üncü gününe girerken Batı medyasında kara propaganda devam ediyor. YPG/PKK saldırıları sonrasında Türkiye'deki şehitlere veya yaralanan gazetecilere dair tek bir haber yapmayan Batı medyası, dün gece DEAŞ kamplarından 5 mahkumun kaçtığı iddiası üzerinden operasyonu manipule etmeye çalışıyor.

GİRİŞ 12.10.2019 12:14 GÜNCELLEME 12.10.2019 13:38
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı üçüncü operasyon olan Barış Pınarı Harekatı, dünya basınında büyük yankı buldu. Harekatın kapsamını gölgelemeyi hedefleyen haberlere imza atan Batı medyası, DEAŞ'lılar üzerinden Türkiye'ye yönelik bir kara propaganda başlattı.

 

 

DEAŞ'I KULLANIYORLAR

BBC'nin haberine göre Times gazetesi, DEAŞ'lıların firar ettiğini duyurdu ve "5 DEAŞ'lının dün akşam kamptan kaçtığını" açıkladı. 

 

 

Times'ın SDG'ye dayandırdığı habere göre, Kamışlı'daki Navkur cezaevinden 5 DEAŞ'lı kaçtı ancak bu haber doğrulanmadı. Bu cezaevlerinin güvenliğinden sorumlu olan YPG/PKK güçlerinin Türkiye'nin harekatına yönelik yerlerinden ayrılması sonucunda bölgedeki güvenliğin çöktüğüne dikkat çeken haberde, el Hol kampında da protestoların başladığı duyuruldu.

YALAN HABERE BAŞVURDULAR

Operasyonun engellenmesi veya yavaşlatılmasına yönelik yalan habere başvuran Batı medyası Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna girmesi sonrasında tartışma konusu olan tutuklu DEAŞ'lıları kullanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, Barış Pınarı Harekatı kapsamında düzenlenen operasyonda DEAŞ'lıların tutulduğu kamp ve cezaevlerinin bulunduğu bölgelere henüz girmedi.

Suriye'de DEAŞ'lıların tutulduğu kamplar

Doğrulanmayan DEAŞ haberleri ile Türkiye'nin bölgedeki harekatını karalamaya çalışan Batı medyasında YPG/PKK tarafından Türkiye sınırları içerisine atılan havan topları sebebiyle şehit olan 10 sivil ve 2 askerimize ilişkin herhangi bir haberin yer almaması da dikkat çekti.

TRUMP TARTIŞMANIN FİTİLİNİ ATEŞLEDİ

ABD askerinin bölgeden çekilmeye başlaması sonrasında ABD Başkanı Donald Trump'ın "Türkiye, tutuklu DEAŞ'lıların hapiste kaldıklarına emin olmaktan sorumludur" açıklamaları tartışmanın başlangıç fitilini ateşledi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "DEAŞ'lı teröristlerin serbest bırakılması mümkün değil" dedi.

TÜRKİYE AÇIKLADI: NE YAPILMASI GEREKİYORSA ONU YAPACAĞIZ

DEAŞ meselesi hakkında açıklama yapan Başkan Erdoğan, "DEAŞ'ın en çok zarar verdiği ülkelerden biri Türkiye'dir. En somut başarıları kazanan ülke de Türkiye'dir. Hiç kimsenin ülkemize söyleyecek tek sözü olamaz. DEAŞ tehdidi lafını ağızlarından düşürmeyenlerin bu örgüte ne tür destek verdiklerini gayet iyi biliyoruz. Ülkemiz üzerinden Suriye'ye geçmeye çalışan DEAŞ sempatizanları konusunda bildiklerimizi anlatsak bunların sokağa çıkacak yüzü kalmaz. Kamplarda tutulan DEAŞ'lılar soruluyor. DEAŞ'ın başımıza bela olmasını istemediğimiz gibi, dünyanın da duçar olmasını arzu etmeyiz. DEAŞ'lılara ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız. Cezaevinde tutulması gerekenleri cezaevinde tutacağız, uyruğu belli olanları geri göndereceğiz. Kadın ve çocukları da kendi toplumlarına kazandırma gayretinde olacağız" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 59
  • Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani nerde lan terörist işkalci zalim abd deaş filan yok buralarda sahtekar terörist işkalci zalim abd
    Cevapla
  • Yistif - Rize 4 yıl önce Şikayet Et
    İt ürür kervan yürür. Durmak yok yola.....
    Cevapla
  • Namyelus 4 yıl önce Şikayet Et
    Ortada deas diye bisey yokki zaten hepsi amerikanin oyunu eminim o hapishanede tuttuklari insanlar muslumanlardir kendilerine karsi cikanlar ve öso mensup kisilerdir.binlerce km oteden gelin olmayan teror orgutunu yom etmeye calisin.Rabbim Turk ordusuna guc versin.
    Cevapla
  • hackan 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ulkelerinde teror yok. Onlar bizim topraklarmizda teror gruplarini olusturup bizi birbirimize kirdirmayla oyalayip somuruyor. Biz de avrupa ve amerika da bolunmeye yol acan teror gruplari olusturmazsak bu boyle devam eder. Dusmani kendi silahiyla vuracaksin.
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Içerdeki teröristler tehlikeli diyor dışarıdaki teröristler.. hepinizin canı cehenneme. Satılık yaratıklar. Amerikan uşakları. Ikinizde amerikan projesisiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri
Almanya Cumhurbaşkanı, soykırımcı İsrail'e desteği nedeniyle İstanbul'da protesto edildi