KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'dan skandal Barış Pınarı açıklaması

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Barış Pınarı Harekatı'nın dördüncü gününde açıklama yaptı. Akıncı, açıklamasında harekata destek belirtmediği gibi Kıbrıslı Türklere yönelik katliamlara son veren 1974 Barış Harekatı'nın da bir savaş olduğunu iddia etti

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'dan skandal Barış Pınarı açıklaması
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'dan skandal Barış Pınarı açıklaması
GİRİŞ 13.10.2019 07:03 GÜNCELLEME 13.10.2019 07:05
Bu Habere 693 Yorum Yapılmış

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı dördüncü gününde açıklama yaptı.

 

 

1974 KIBRIS VE PINAR BARIŞI HAREKATI İÇİN SKANDAL SÖZLER

Akıncı, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, operasyona açık bir destek belirtmediği gibi, Kıbrıslı Türklere yönelik katliamlara son veren 1974 Barış Harekatı'nın da bir savaş olduğunu savundu.

 

 

"AKAN SU DEĞİL KANDIR"

Akıncı, "1974'te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır. Bu nedenle bir an önce dialog ve diplomasinin devreye girmesi en büyük dileğimdir" ifadelerini kullandı.

FUAT OKTAY'DAN AKINCI'NIN SÖZLERİNE SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın bu sözleri sonrası sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayarak Akıncı'yı sert sözlerle eleştirdi. 

 

YORUMLAR 693
  • bir bilen 4 yıl önce Şikayet Et
    kişiyi damarındaki kan aslına doğru çeker.kendisi bundan rahatsız olsa da elinden bir şey gelmez.
    Cevapla
  • Bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Sevgi ve barış pıtırcığı acıncığı ya kalsa Kurtuluş savaşına ne gerek vardı heleÇanakkale tam bir gereksiz savunma teslimol gitsin maksat kan akmasın hele ki Alparslan ın malazgirtte girdiği savaş tam boş yere ne gerek var otur oturduğun yerde orta asyada - O zaman acıncı pıtırcığının yunan dedeleri çok mutlu olurdu
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    reis allah aşkına bu ingiliz seviciye lütfen geregini yapın rica ediyorum artık bunun gibilerin sırtımızdan vurmasından bıktık şehitlerimizin kemikleri sızlıyor en çokta bu aklıma geldikçe tahammül edemiyorum
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kipris a bir kac milyon Türk yerlestirsek cok iyi olacak oradaki Türkler den artik hayir gelmez onlar da yunan largibi olmuslar menfahati icin babasini dahi satarlar.
    Cevapla
  • Akıl 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes safını belirliyor ve senide tanıdık ey ingiliz ajanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu