NATO Başkanı'ndan bomba Barış Pınarı Harekatı açıklaması

Türkiye'nin yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı için son dakika açıklaması yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Bölgedeki gerginliği daha da artırma riski var" ifadelerini kullandı. NATO Başkanı, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye ziyarette bulunmuş önce Çavuşoğlu sonra Erdoğan ile görüşmüştü. Stoltenberg, burada önemli açıklamalarda bulunmuştu.

GİRİŞ 14.10.2019 14:08 GÜNCELLEME 15.10.2019 09:00
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı hakkında son dakika açıklaması yaptı.

 

 

NATO BAŞKANI: RİSK VAR

Stoltenberg açıklamasında, "Türkiye'nin operasyonun gerginliği artırma riski var. Türrkiye'nin bölgede itidalli davranmasını bekliyorum" derken, Suriye'nin kuzeyine müdahaleden dolayı yaşanacak olası "insani krizden" endişe duyduğunu İstanbul ziyaretinde ilettiğini söyledi.

 

 

Türkiye'nin NATO için pek çok açıdan değerli olduğunu dile getiren NATO Başkanı, terör örgütü DAEŞ'ı yok etme anlamında elde edilen kazanımların da korunması gerektiğini kaydetti.

Türkiye'de konuştu! Barış Pınarı devam ederken NATO'dan YPG çıkışı

TÜRKİYE'DEKİ AÇIKLAMALARI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi ziyaret etmiş, önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile daha sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeler gerçekleştirmişti.

Çavuşoğlu ile görüşmesinden sonra ortak basın toplantısında konuşan Stoltenberg, "NATO Türkiye'yi güney sınırlarının korumasında desteklemektedir. Harekatle ve DEAŞ'la mücadele konusunda kaygılarımı ve gerginliğin azaltılması gerektiğini ilettim. NATO üyelerinden hiçbiri Türkiye kadar Ortadoğu'dan gelen saldırılara maruz kalmadı. DEAŞ ortak düşmandır ve hala tehlikelidir.  Kazanımlar tehlikeye atılmamalıdır. NATO Kuzey Suriye'de yer almıyor. YPG konusunda müttefiklerimiz arasında bir fikir birliği oluşmadı. NATO müttefikleri Türkiye'yi desteklemeye devam edecektir. Türkiye hepimiz için önemli bir mücadelenin ön cephesinde yer alıyor" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 108
  • Wanted 4 yıl önce Şikayet Et
    ulan deyyuslar yalan kivirmayin nato bize ne destegi veriyor teroru destekliyor bizim ulkemizde 15 temmuz darbe girisimini kim planladi kopekleriniz ile beraber siz yaptiniz utanmaz alcaklar
    Cevapla
  • Hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    NATO BM askeri gücü gibi suya sabuna dokunmayan bir güç oldu.Gücü varsa Amerikaya yahu sen ne yapıyorsun,müttefikimiz Türkiye karşı teröristlerle müttefiklik yapıyorsun,bu hatadan dönün niye diyemiyor.Hepsi Düşmanımız.
    Cevapla
  • 1 yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Nato bitmiştir. Geleceğe dönük ne güvenirliği ne de inandırıcılğı kalmıştır. Şimdiden toprağı bol olsun. Gelecekte var olsada, bu kağıt üzerinde sembolik olur.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    BAKARA 120 : Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. SANA GELEN İLİMDEN SONRA ONLARIN ARZULARINA UYACAK OLURSAN, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır !” .
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar savunmasız türkiye istiyor güçlü türkiyeyi kabullenemiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler