AB'den son dakika Türkiye kararı! Barış Pınarı Harekatı nedeniyle...

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'yi oybirliğiyle kınadı. Son dakika gelişmesinde AB ayrıca, Ankara'ya silah satışının durdurulması çağrısında bulundu.

AB'den son dakika Türkiye kararı! Barış Pınarı Harekatı nedeniyle...
AB'den son dakika Türkiye kararı! Barış Pınarı Harekatı nedeniyle...
GİRİŞ 14.10.2019 15:22 GÜNCELLEME 14.10.2019 16:22
Bu Habere 171 Yorum Yapılmış

Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'yi oybirliğiyle kınayan AB, üye ülkelere de Ankara'ya yapılan silah satışlarını durdurma çağrısı yaptı.

ASKERİ OPERASYONA KINAMA VE KIBRIS MESAJI

Toplantı sonrasında Avrupa Birliği Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "AB, bütün bölgenin istikrarını ve güvenliğini ciddi bir şekilde bozan, daha fazla sivillerin yerinden edilmesine sebep olan Suriye'nin kuzeydoğusundaki askeri eylemi kınıyor. Bu operasyon Uluslararası Koalisyonun DAEŞ'i yenmek için bugüne kadar kaydettiği ilerlemeyi önemli ölçüde baltalıyor" ifadeleri kullanıldı.

Avrupa Birliği Dışilişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Avrupa Birliği Dışişleri Konseyi toplantısından hem Suriye operasyonu hem Türkiye'nin Kıbrıs açıklarındaki sondaj çalışması konusunda üye ülkeler birlik ve beraberlik içinde hareket ediyor" dedi.

SİLAH SATIŞI KONUSUNDA UZLAŞMA ÇIKMADI SADECE ÇAĞRI YAPILDI

AB'nin Türkiye'ye silah ambargosu uygulaması yönünde Almanya, Fransa, İspanya ve Avusturya'nın baskıları sonuç vermedi. Türkiye'ye silah satışının yasaklanması yönünde ortak bir uzlaşıya varılamadı.

DAHA ÖNCE NELER YAŞANDI?

Fransa'nın Avrupa Birliği (AB) Bakanı Amelie de Montchalin geçen hafta yaptığı açıklamada, "Siviller, Suriyeli güçler ve bölgenin istikrarı için sarsıcı olan bir durumla karşı karşıya kaldığımızda aciz davranmayacağız" diyerek Türkiye'ye yönelik yaptırımların masaya geleceğini duyurmuştu.

Türkiye'nin operasyonunun başlamasının ardından Finlandiya, Norveç, Fransa ve Almanya Türkiye'ye askeri ihracatı askıya almış, İsveç de bu yaptırımın AB çapında uygulanması önerisinde bulunmuştu.

AB üyesi 28 ülke de ortak bir yazılı açıklama yayımlayarak, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü operasyona son verilmesi çağrısında bulunmuştu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) yapılan toplantında ise ABD ve Rusya'nın vetosu nedeniyle Türkiye’ye yönelik ortak kınama mesajı çıkmamıştı.

YORUMLAR 171
  • yiğido 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa dediğin asalaklar Türk ve İslam düşmanı bir topluluk. oyunu iyi oynadıklarını zannediyorlar. ciddiyetsizin önde gidenleri. pkk dostu, niye ? ülkenin daha hızlı ilerlemesini engel oluyorlar. terör olmasa biz daha ileri seviyede olurduk. abrıpa da neymiş.
    Cevapla
  • Vatansever DB 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan hadi ordan HADSİZLER SÜRÜSÜ size de haddinizi bildirmeyi biliriz biz. MİLLİ PARAMIZLA TİCARETİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM.
    Cevapla
  • dadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    "AB, bütün bölgenin istikrarını ve güvenliğini ciddi bir şekilde bozan, daha fazla sivillerin yerinden edilmesine sebep olan Suriye'nin kuzeydoğusundaki askeri eylemi kınıyor. be adi ülkeler önce ABD yi ve Fransayı kınasana bu adi ülkelerin orada ne işi var teröre silahları bunlar vermiyormu bunlar terör devleti
    Cevapla
  • Selma 4 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi kafayı yememek elde değil. Hem avrupa birliğine alma hemde avrupa birliği bizi kınasın. Yemin ederim bizimle dalga geciyorlar. Başkanım ne olur ac kapıları görsünler. Almanya bi kac bin suriyeli aldı diye kaos cıktı burda
    Cevapla
  • Erdalsilo 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerlı yerlı yerli paramız milletimize kalsın bunlar afkursun dursun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı