Pentagon Başkanı konuştu! Erdoğan'a suçlama

ABD Başkanı Donald Trump'ın tehditleri ve Hazine Bakanlığı'nın yaptırım kararının ardından Savunma Bakanı Mark Esper de Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı suçlayan açıklamalar yaptı.

Pentagon Başkanı konuştu! Erdoğan'a suçlama
Pentagon Başkanı konuştu! Erdoğan'a suçlama
GİRİŞ 15.10.2019 15:53 GÜNCELLEME 15.10.2019 17:07
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Twitter'da bir dizi paylaşımda bulundu.

 

 

"Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ile uluslararası toplumun muhalefeti ve tekrarladığı uyarılarına rağmen Suriye'nin kuzeyine tek taraflı işgal emri verdi" diyen Esper şöyle devam etti: "Bu, geniş çaplı can kayıpları, sığınmacılar, yıkım, emniyetsizlik ve ABD askeri güçlerine büyüyen tehditle sonuçlandı.

Türkiye'nin sorumsuz eylemleri nedeniyle Suriye'nin kuzeyinde ABD güçlerinin karşılaştığı risk kabul edilemez bir düzeye ulaşmıştır. Aynı zamanda daha geniş çaplı bir çatışmanın içine çekilme riskiyle karşı karşıyayız. Dolayısıyla ABD Başkanı'nın talimatıyla Savunma Bakanlığı ABD askeri personelini Suriye'nin kuzeyinden planlı şekilde çekmektedir.

 

 

Türkiye'nin tek taraflı eylemi sorumsuz ve düşüncesizce. DAEŞ'in potansiyel dirilişi, olası savaş suçları ve büyüyen insani kriz dahil sonuçlarının tüm sorumluğu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aittir.

Gelecek hafta ziyaret edeceğim NATO'da diğer müttefiklerimize Türkiye'nin bu berbat eylemlerine karşı kolektif ve bireysel diplomatik ve ekonomik önlemler almaları için baskı yapmayı planlıyorum."

YORUMLAR 70
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Topunuz gelin canınız cehenneme
    Cevapla
  • Cenk 4 yıl önce Şikayet Et
    Terör devleti abd senin ne işin var suriye de defol git .
    Cevapla
  • teknisyen 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz neymişiiz arkadaş reis sen varrya evsanesin yemin ediyorum
    Cevapla
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu saydıklarının tek müsebbibi katil ABD'dir...
    Cevapla
  • Mesut 4 yıl önce Şikayet Et
    Erdogani suclamak türk halkını suçlamak sizin ne işiniz var orta doğuda sorun varsa komşular kendi arasında halleder defolun gidin her kim devletini destekliyorsa Sosyal medyadanyayınlasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu