Merkel'den küstah 'Türkiye' çağrısı: 'Derhal son verin!'

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik askeri harekâtına ilişkin açıklama yapan Almanya Başbakanı Merkel ve Norveçli mevkîdaşı Solberg, Türkiye'ye askeri harekâta son verme çağrısı yaptı.

Merkel'den küstah 'Türkiye' çağrısı: 'Derhal son verin!'
Merkel'den küstah 'Türkiye' çağrısı: 'Derhal son verin!'
GİRİŞ 16.10.2019 01:50 GÜNCELLEME 16.10.2019 01:58
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı'na yönelik rahatsızlıklar sürüyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'ye Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü askeri harekata son verme çağrısını yineledi.

 

"TÜRKİYE HAREKATA SON VERSİN"

Merkel, Norveç Başbakanı Erna Solberg ile Berlin'de düzenlediği ortak basın toplantısında Türkiye'nin haklı güvenlik kaygılarına rağmen bu askeri harekata son vermesi gerektiğini vurguladı.

Bu harekatın "açık bir şekilde insanların acı çekmesine" yol açtığını belirten Merkel, "DEAŞ ile mücadelede de kuşkular" yarattığını ifade etti. Merkel, Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesi sonrasında da askeri operasyona "derhal son verilmesi" çağrısı yapmıştı.

TÜRKİYE'YE NATO MESAJI

Almanya Başbakanı, Avrupa Birliği dışişleri bakanlarının Türkiye'yi kınayan ortak açıklamada görüş birliği sağlanmasını memnuniyetle karşıladığını kaydetti. Türkiye'nin askeri harekâtının NATO açısından olası sonuçlarına ilişkin bir soruyu ise Merkel, "Kuşkusuz konu NATO içinde de ele alınacaktır" sözleriyle yanıtladı. Merkel, NATO üyesi bütün ülkelerin Avrupa Birliği üyeleri ile benzer sonuçlara ulaşmasının istenen bir durum olduğunu ifade etti.

YORUMLAR 68
  • Hoca 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu operasyonla ab biliyorki olan onlara oluyor yoksa bu kadar çırpınmazlar ama nafile Türkiye yoluna emin adımlarla devam ediyor.
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    boş konuşuyor veya konuşturuluyor
    Cevapla
  • ömer faruk memi 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce titremeni durdur TİTREKKK :)
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    komik
    Cevapla
  • Akinci Beyi 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya,zoraki kabul ettigi suriyelileri domuz ahirina sokar gibi büyük ve etrafi tel örgülerle cevrili hapihane lere sokup,baslarina özel güvenlik koyup kadin erkek ayni yerde köpek barinagi gibi yerlerde tutuyor,ondan sonra bu insanlardan insanmis gibi bahsediyor,iki yüzlü merkel,sen önce zoraki aldigin suriyelilere insanca yasayabilecekleri bir ortam hazirla ondan sonra konus.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Biri bizi durdursun
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    ok yaydan çıktı duramayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı