Putin'in Suriye temsilcisinden hadsiz açıklama!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine karşı yürütülen Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin hadsiz bir açıklamada bulundu. Lavrentyev, ''Biz, Türk askerlerin Suriye topraklarında daimi varlığına karşıyız'' ifadelerini kullandı.

Putin'in Suriye temsilcisinden hadsiz açıklama!
Putin'in Suriye temsilcisinden hadsiz açıklama!
GİRİŞ 16.10.2019 06:17 GÜNCELLEME 16.10.2019 08:14
Bu Habere 173 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Barış Pınarı Harekatı tamamlandıktan sonra askerleri Suriye’nin kuzeyinden çekme niyetinde olduğunu söylediğini belirtti.

 

 

Lavrentyev, bugünkü basın toplantısında, "Erdoğan aslında operasyon yapacakları, amacının, onun anlayışına göre terörist olan gruplara karşı mücadele olduğu konusunda herkesi uyarmıştı. Dolayısıyla bu görev yerine getirilince Türk askerler Suriye’nin kuzeyinden çıkarılacak" dedi.

Rus diplomat, Suriye’nin Türkiye sınırında sadece Suriye askerlerinin bulunması gerektiği, bunun Suriye topraklarından Türkiye yönelik düzenlenen saldırılara karşı en iyi garanti olacağı yönündeki Rusya’nın duruşunu da hatırlattı.

 

 

''TÜRKİYE'NİN KALICI VARLIĞINA KARŞIYIZ''

"Kürtler, Suriye hükümet ordusunun belli bölgelere girmesini kabul etti" diyen Lavrentyev, bunun, Kürt güçler ve Şam arasındaki görüşmelerden çıkan temel anlaşmanın olduğunu kaydetti.

Suriye hükümet ordusunun Menbiç’e girdiğini hatırlatan Rus diplomat, Suriye’nin kuzeyinde Şam’ın kontrolündeki arazilerin genişletilmesini konuşmak için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Ayrıca TSK’ya, PKK ile mücadele amacıyla Suriye topraklarına 5 kilometre derinliğine girmesine izin veren 1998 Adana Anlaşması’nı hatırlatan Lavrentyev, "Bu anlaşmaya göre TSK, Suriye'ye girebilir ama orada daimi olarak kalamaz. Biz, Türk askerlerin Suriye topraklarında daimi varlığına karşıyız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 173
  • Kürşat 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya’nın orda konuşlanması ne anlama geliyor? Kafirler aynı ha Rus Ha Amerikan vs! Türkiye için hepsi kuyu kazıyor!
    Cevapla
  • Vatann sever 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce teröristler ve yabancı güçler Suriye’den çıksın tabi Suriye kaldıysa sonra bizde çıkarız
    Cevapla
  • Şehzade 4 yıl önce Şikayet Et
    size normal gelmeyebilir bize göre gayet normal.O topraklar bizim topraklarımızdı zorla masa başında elimizden alındı.
    Cevapla
  • B.Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk askerinin daimi varlığına biz de karşıyız amacımız bölgedeki terör varlığına son verip oraları asli sahiplerine teslim etmektir.
    Cevapla
  • can VATAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayı senin orda ne işin var!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?