Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sky News muhabirine yaptığı açıklamada Türkiye'ye gelen ABD heyeti ile görüşmeyeceğini, onların kendi mevkidaşları ile görüşeceğini açıkladı. Erdoğan, "Trump buraya gelirse konuşurum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'ndaki konuşmasının ardından, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

SKY News muhabiri Alex Crawford'ın "ABD delagasyonu buraya geliyor, endişeli misiniz?" sorusuna "Yok. Niye endişeli olayım?" cevabını verdi. Muhabirin "Onlarla neler konuşacaksınız?" sorusuna ise "Ben dimdik ayaktayım. Onlarla görüşmeyeceğim. Onlar karşıtlarıyla görüşecek. Ben Trump geldiği zaman konuşurum" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'deki gelişmeleri Türkiye ile görüşmesi için, Yardımcısı Mike Pence ve Dışişlier Bakanı Mike Pompeo öncülüğündeki heyeti Ankara'ya gönderme karar almıştı.

BEYAZ SARAY VE TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA: PENCE VE ERDOĞAN GÖRÜŞECEK

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Mike Pence ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planlandığı şekilde görüşecekleri açıklandı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, Erdoğan'ın Pence'i kabul edeceğini duyurdu. Altun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün Sky News kanalına yaptığı değerlendirmede bugün Ankara’da bulunan ABD heyetini kabul etmeyeceklerini ifade etmişlerdir. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve beraberindeki heyetin yarın kabul edilmesi planlanmaktadır" dedi.

Yorumlar 193 Yorum Var
  • adem 17.10.2019 09:36
    edepsiz kadına bak bizim kimden endişemiz olacak conidenmi korkacağız
  • gül bülbül 17.10.2019 09:16
    ALLAH ömrünü uzun ve sağlıklı eylesin inşallah
  • resul 17.10.2019 08:57
    amerikanın siyaseti blöf ten öteye geçmez
  • esven 17.10.2019 07:48
    A Abd delegasyonu Türkiye ye geliyormuş eyvah çok korktuk tüh tüh ULAN BUNLARIN GAZETECİLERİ de tam mal birader karşısında dağ gibi duran reise sorduğu soruya bak
  • 49MUŞ 17.10.2019 07:04
    Seni yaradana kurban olurum, Allah için Ülkem için ve sizin gibi insanlar için canım feda olsun.
Daha fazla yorum görüntüle