Fransa siyaseti karıştı! Macron'dan başörtüsü için kesin talimat

Fransa'da tekrar patlak veren başörtüsü tartışmalarına Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da katıldı. Hükümete kesin talimat gönderen Macron, iç savaş uyarısı yaptı.

Fransa siyaseti karıştı! Macron'dan başörtüsü için kesin talimat
Fransa siyaseti karıştı! Macron'dan başörtüsü için kesin talimat
GİRİŞ 17.10.2019 06:22 GÜNCELLEME 17.10.2019 09:11
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkede son günlerdeki, başörtüsü, laiklik, radikalleşme ve entegrasyon tartışmalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirirken, "göçmen sorunu, radikalleşme, komüniteryanizm ve laiklik kavramlarının karıştırılmasının sivil savaşa yol açabileceği" uyarısında bulundu.

 

 

Elysee Sarayı kaynaklarına göre, son dönemde bazı siyasetçilerin Müslüman ve göçmen karşıtı söylemlerinden rahatsız Macron, bu grupların "damgalanma" korkusu içinde yaşamalarından duyduğu endişe dile getirdi.

MACRON'DAN HÜKÜMETE KESİN TALİMAT

 

 

Cumhurbaşkanı Macron, bu çerçevede İçişleri Bakanı’na Fransa’da yerel ve ulusal düzeyde Müslümanlarla diyaloğu güçlendirmesi talimatını verirken, hükümetten bir çeşit "bölücülük" olarak gördüğü radikalleşme ve komüniteryanizm ile mücadeleyi aksatmamasını istedi.

Macron’un özellikle sağsı siyasetçi Xavier Bertrand, İslamla ilgili son açıklamalarına büyük tepki gösterdiği bildirildi. Sağcı siyasetçi, bir gazeteye verdiği demeçte, ülkenin medeniyet savaşı ile karşı karşıya olduğunu iddia ederek, "İslamcılığın ülkeyi kangren ettiğini" ileri sürmüştü.

BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMALARI YİNE ALEVLENDİ

Fransa’da son bir hafta içinde gerek iktidar gerekse muhalefet partilerinin bazı üyelerinin başörtüsü, laiklik, göçmenler ve güvenlik ilgili açıklamaları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

90 akademisyen, sanatçı, film yönetmeni, aktör ve gazeteci, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan aşırı sağcı milletvekili Julien Odoul'un başörtülü Müslüman kadına yaptığı sözlü saldırısını kınamasını istedi.

Macron’a gönderilen mektupta, Odoul'un Müslüman kadından başörtüsünü çıkarmasını istemesine de tepki gösterildi ve Fransa'da aşırı sağcıların, Müslümanlara yönelik nefreti propaganda haline getirdiği vurgulandı.

Fransa’da aşırı sağcı parti dışında Fransa Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer'in başörtüsünün toplum tarafından istenmediğini söylemesi de, sivil toplum örgütlerinin tepkisine yol açtı.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 33
  • Ahs 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın tamamı zalim ve küstah Türkiyeyi istedikleri yönetemedikleri için kuduruyorlar,deokrasi,özgürlük getiriyoruz diyerek kaos ve gözyaşı getiriyorlar gittikleri ülkelere.Avrupada yaşayan Tükleri türkiyeye göderceklermiş.PKK gibi bizde Fransadan Almanyadan toprak istersek ,gönderin O zaman
    Cevapla
  • Deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Fransada akademisyenler insan hak ve özgürlükleri konusunda birleşip bildiri yayınlar, bizdekiler de terör sempatizanlığı yapar. Sonra biz niye avrupadan gerideyiz? Senin akademisyenin bile geri,niye olacak.
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Zalim Fransa Müslümanlara daha çok zarar verebilmek için Müslümanlara yakın olun talimatı vermiştir. Fransa artı Başkanı Müslümanların iyiliğini asla istemez. Çocuklar bile buna kanmaz. Afrikanın sömürdüğü ülkelerin çoğu Müslüman ülkeler. Islam'a ve Müslümanlara karşı savaş halindesiniz Ey Fransa! Gelin Müslüman olun yoksa canınız cehenneme girecektir.
    Cevapla
  • keleş 34 4 yıl önce Şikayet Et
    markon. sen. çocuksun. böyle. büyük. işlere. karışma
    Cevapla
  • rambo 4 yıl önce Şikayet Et
    Nihayetinde bir bez parcasi ,nasil batiyor nasil acitiyor anlamiyorum. Oysa elhamdulillah diyenlere verdigi tada doyum olmuyor, sende elhamdulillah de o zevki tat.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi