Pompeo'dan Türkiye-ABD anlaşması hakkında açıklama!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye ve ABD arasında 'Suriye'nin kuzeydoğusuna ilişkin varılan anlaşma' konusunda 'Dün Ankara'da verilen sözlerin başarıya ulaşacağı kanaatindeyiz.' açıklamasında bulundu.

Pompeo'dan Türkiye-ABD anlaşması hakkında açıklama!
Pompeo'dan Türkiye-ABD anlaşması hakkında açıklama!
GİRİŞ 18.10.2019 19:11 GÜNCELLEME 18.10.2019 23:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Pompeo, İsrail'in başkenti Tel Aviv'den, Belçika'nın başkenti Brüksel'e geçerken uçakta Politico muhabirinin sorularını yanıtladı.

 

Türkiye ve ABD arasında Suriye konusunda dün varılan anlaşmaya yönelik bazı eleştirilere yanıt veren Pompeo,"(Suriye'nin kuzeydoğusu) Bölgede, düzensiz kuvvetler var. Tam olarak bunların ne olduğunu bilmiyorum, ama dün Ankara'da verilen sözlerin başarıya ulaşacağı kanaatindeyiz.

Ayrıca SDG'nin bulunduğu iki bölgedeki (YPG/PKK unsurları) kuvvetlerin ayrılmaya başladığına dair duyumlarımız var. Bu nedenlere ateşkesin temel elementleri yerine getiriliyor diyebiliriz." diye konuştu.

"ÇALIŞMAMIZ LAZIM"

Pompeo, söz konusu anlaşmanın başarılı olmasını umduklarını vurgulayarak, "Bu anlaşmanın daha hızlı, daha net ve daha kolay yoldan yapılmasını istersiniz. Ancak çalışmamız lazım. Bu anlaşmanın uygulanması, izlenmesi ve şartların gerçekten yerine getirildiğinden emin olmamız lazım." yorumunu yaptı.

 
YORUMLAR 5
  • diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    eee ne oldu elinizden geleni ardınıza koymayın demedik mi nasıl tükürdügünüzü yalladınız.....biz türk üz bizim şakamız yok ona göre davamı salıdan sonra......
    Cevapla
  • ZAFER 4 yıl önce Şikayet Et
    Pompeo şunu iyi bil ki sizlere( abd, İsrail, AB) yanıbaşımızda uyduruk ama göbeği İsrail e bağlı uydu devletini asla ve kat'a kurdurmayacaz. Bunu başaramayacaksınız
    Cevapla
  • mevlüt 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis'in huzuruna çıkmadan evvel basına atıp tutuyordun, ne oldu bakıyorum Reis balonunu patlatmış, havan gitmiş. Bak çocuum, Reis, senin önünde el bağlayanlara benzemez, adamı raconu ile döver, haşmeti ile ezer. Bu sana ders olsun Türklerle uğraşma!
    Cevapla
  • Hacıvat 4 yıl önce Şikayet Et
    Sözüne itimat edilmeyenler, verilen sözde durulmasını bekliyorlarmış.
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    israil ajanlarını kaldıkları yerden çıkarmak için abd kopekleri alel acele nasıl da geldi be
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor