Japonya karar verdi! Donanmayı gönderecek

Japonya, Orta Doğu’daki deniz taşımacılığını güvence altına almak için ABD öncülüğünde kurulan uluslararası koalisyona Öz Savunma Kuvvetleri güçlerini gönderme kararı aldı.

Japonya karar verdi! Donanmayı gönderecek
Japonya karar verdi! Donanmayı gönderecek
GİRİŞ 19.10.2019 10:45 GÜNCELLEME 19.10.2019 10:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz Mayıs ve Haziran aylarında Hürmüz Boğazı'nda seyreden petrol gemilerine yönelik saldırıların ardından, Japonya'dan kritik bir karar geldi. Cuma günü gerçekleştirilen Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında, Japonya'nın ABD öncülüğünde kurulan ve bölgedeki sularda seyir güvenliğini sağlamayı hedefleyen koalisyona katılması kararlaştırıldı. Karar alınırken Japonya'nın İran'la süregelen dostane ilişkilerinin dikkate alındığını belirten kaynaklar, bölgeye Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) güçlerinin ne zaman gönderileceğinin değerlendirildiğini bildirdi.

Bölgede SDF'nin Umman Körfezi, Umman Denizi'nin kuzeyi ve Yemen sularında konuşlanma ihtimalinin yüksek olduğu ifade edilirken, görevi an itibariyle Aden Körfezi'ndeki korsanlıkla mücadele operasyonlarına da dahil olan SDF gemileri ve devriye uçaklarının yerine getireceği ifade edildi.

TANKER SALDIRILARI İLE ÖNEM KAZANDI

Hürmüz Boğazı, İran ve ABD arasında artan gerginliğin gölgesinde, geçtiğimiz mayıs ve haziran aylarında Körfez sularındaki tankerlere yönelik saldırı haberleri ile gündeme gelmiş, dönemin ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford 9 temmuzda yaptığı açıklamada, “Birkaç ülke ile Hürmüz Boğazı ve Bab’ül Mendep Boğazı’nda deniz güvenliğini sağlayacak bir ittifak için temas halindeyiz" ifadelerini kullanmıştı. Dönemin Japonya Savunma Bakanı Takeshi Iwaya ise, Japonya’nın ittifaka asker gönderme planının olmadığını belirterek, farklı çözüm yollarının masada olduğunu kaydetmişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • ata 4 yıl önce Şikayet Et
    Japonlar kadar vahşi bir insan topluluğu yok çinde yaptıkları malum tüm dünyaca bakmayın öyle sempatik göründükleri ne
    Cevapla
  • Atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ah japonya siz kime aşıksınız. Yüzbinlerce insanınızı katleden bu adamlar değilmiydi. Yazık be sizede
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Orta doğuda Japonya nın, Amerika nın ne işi var! Orta doğuda Türkiye var. Islam'a ve Müslümanlara musallat olmuş alçakların hele hiç yeri yok. Müslümanlar yeniden dirilmenin gününü saymakta bilesiniz.
    Cevapla
  • Nazmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Komik olmayin japonyanin karari degil abd nin emridir bu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır