Ukrayna'dan Rusya açıklaması! Bunu silahla çözmeyeceğiz

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ve Ukrayna arasında süren çatışmaları ‘savaş’ olarak nitelendirerek, "Bunu silahla değil diplomasiyle çözeceğiz" dedi.

Ukrayna'dan Rusya açıklaması! Bunu silahla çözmeyeceğiz
Ukrayna'dan Rusya açıklaması! Bunu silahla çözmeyeceğiz
GİRİŞ 19.10.2019 16:37 GÜNCELLEME 19.10.2019 16:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tiyatro, resim, sinema ve spor gibi sanat dallarının temsilcileriyle buluşan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile Ukrayna arasındaki süren çatışmalara değinerek, “En önemlisi de hepimizin ortak büyük bir hedefi var ve o da savaşı silahla değil diplomasi yoluyla yenmek. Bu konuda bütün sanat dallarına görevler düşüyor. Halk siyasetçilerden çok sanatçılara inanıyor ve güveniyor. Biz Ukrayna‘da yaşıyoruz. Topraklarımızı, insanlarımızı geri almak için her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

Açıklamalarında birlik olmaya vurgu yapan Zelenskiy, "Bizim için tek bir takım olmamız çok önemli. Eğer aynı gemide geri değilde ileri doğru yüzdüğümüzü anlarsak, birçok şeyi başarabileceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"HEDEFİMİZ BERABER YAŞAMAK"

Kültür ve sanat dallarındaki problemlere ilişkin de açıklama yapan Zelenskiy, “Tiyatro’da, sporda, bilimde bazı problemlerimiz var. Yardım etmek istiyoruz ve yardımcı olacağız. Sizler gündeme getirin bizler çözelim. Ukrayna’da çok farklı milletler bir arada yaşıyor. Hedeflerimizden birisi de dil, ırk din ayrımı olmadan beraber yaşamak. Bunları sizler olmadan yapamayız. Ukrayna’nın demokratik özgür bir ülke olduğunu şarkılarda, tiyatroda, sinemada ve sporda yani her yerde hissettirmemiz lazım” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    o zaman kimsenin arka bahçesi olmayın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi