ABD'den yeni Suriye hamlesi! Trump geri adım mı atıyor?

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suriye'nin doğusunda, petrol bölgelerinin Esed rejimi ve Rusya'nın eline geçmemesi için 200 civarında asker bırakmayı düşündüğü iddia edildi. New York Times'ın haberine göre Trump, Suriye'nin doğusundaki petrol bölgelerinin Esed rejimi ve Rusya'nın eline geçmemesi için bu yöndeki Pentagon planını kabul edecek.

ABD'den yeni Suriye hamlesi! Trump geri adım mı atıyor?
ABD'den yeni Suriye hamlesi! Trump geri adım mı atıyor?
GİRİŞ 21.10.2019 05:54 GÜNCELLEME 21.10.2019 05:58
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suriye'nin doğusunda 200 civarında asker bırakmayı düşündüğü iddia edildi.

 

 

Amerikan New York Times (NYT) gazetesinin üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre Trump, Pentagon'un Suriye'nin doğusunda 200 civarında asker bırakmayı öngören planını kabul edecek.

Haberde söz konusu planın iki nedene dayandığı ve bunların DEAŞ'la mücadele ve Suriye'nin doğusundaki petrol bölgelerinin Esed rejimi ile Rusya'nın eline geçmemesi olduğu kaydedildi.

 

 

TRUMP GERİ ADIM MI ATIYOR?

Kısa süre önce Suriye'nin kuzeyindeki bin civarındaki Amerikan askerinin tümünün çekileceğini açıklayan Trump, söz konusu asker bırakma kararını onaylarsa ikinci kez "Suriye'den asker çekme" konusunda geri atmış olacak.

Geçen aralık ayında Suriye'deki 2 bin civarındaki Amerikan askerinin hemen geri çekilmesi kararını bildiren Trump, kısa süre sonra bu kararını esnetmiş ve zaman içinde kademeli olarak bu sayının azaltılması talimatını vermişti.

Trump, önceki hafta yaptığı duyuruyla Suriye'nin kuzeyindeki bin civarında Amerikan askerinin geri çekileceğini açıklamış, Savunma Bakanı Mark Esper de bu askerlerin Irak'ın batısına nakledileceklerini ilan etmişti.

ABD HALEN ASKER BULUNDURUYOR

ABD'nin, Suriye'nin El Tanf bölgesinde halen 125 kadar askeri bulunuyor. Pentagon'dan bu askerlerin geri çekilmeyeceği bildirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 37
  • Muhittin Aksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD leri ile Rusya tiyotro oynuyorlar ikisinin anlasmalari TC le anlasmada yok Membic den ckilirken orayi ruslara verdi ypg liler daha ordalarve bu arada iranli milisler de orada ona göre hareket etmeli.
    Cevapla
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    USA nın amacından biri de, bu bölgede destekçilerinin sayısını artırıp Türkiye ve İranı parçalamak.
    Cevapla
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Petrol bulunan bölgeleri terk etmeden önce Türkiye ye de zimmetleyebilir.
    Cevapla
  • kahramanmaraş. 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd size ne suriyenin petrolünden? dünyanın öbür ucundan gelip buraları karıştırıyorsunuz? Yaradan bir gün size de birilerini musallat eder inşallah. O zaman görüşürüz.
    Cevapla
  • hırsızlar 4 yıl önce Şikayet Et
    petrol kendi mallarıymış gibi.. başkasının malını çalmak, hırsızlık yapmaya devam etmek için kalacaklarmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum