Rus isimden Esed rejimine özerklik uyarısı

Uzmanlar, yaptıkları açıklama ile terör örgütü PKK/YPG/PYD’nin asılsız iddialar ve yalan haberlerle sempati kazanmaya çalıştıklarını açıkladılar. Uzmanlar, Türkiye’nin kendi topraklarını koruması için PKK/YPG/PYD’yi dizginlemeye hakkının olduğu görüşünde de birleştiler.

Rus isimden Esed rejimine özerklik uyarısı
Rus isimden Esed rejimine özerklik uyarısı
GİRİŞ 21.10.2019 13:37 GÜNCELLEME 21.10.2019 16:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rus Yayın Organı Federalnoe Agentstvo Novostey’e değerlendirmelerde bulunan askeri uzman Viktor Litovkin, terör örgütü PKK/YPG/PYD’nin asılsız iddialar ve yalan haberlerle sempati kazanmaya çalıştığını açıkladı.

Türkiye ile ABD arasındaki Suriye anlaşmasını terör örgütü PKK/YPG- PYD’nin ihlal ettiğini ifade eden Viktor Litovkin, “PKK/YPG/PYD, Türk topraklarına sürekli ateş açıyor, Türk ordusuna karşı sabotaj eylemlerini düzenliyor. Bu nedenle Türkiye’nin kendi topraklarını koruması için PKK/YPG/PYD’yi dizginleme hakkı var” dedi.

ÖZERKLİK UYARISI

Viktor Litovkin, Suriye rejiminin, PKK/YPG/PYD üzerinden gündeme getirilen özerklik iddialarının da doğru olmadığını düşündüğünü belirtti. Litovkin, “Şam özerkliği göze alırsa ülkede sürekli askeri çatışmaların olacağını anlıyor” dedi.

Yazar ve siyasetçi Nikolay Starikov ise Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak çıkan yalan haberlerin Batı tarafından Türkiye’ye baskı uygulamak amacıyla kullanıldığının altını çizdi.

YORUMLAR 9
  • abc 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer İran ve Esed PKK ya yapılan operasyonu destekleseydi ABD ile anlaşma yapılmayacaktı eğer Esed ve Rusya PKK nın sıkıştığı her yerde bayrak dikip güvence olmak yerine PKK ya operasyon yapsaydı türkiye ABD ile görüşmeye ekti. Ama biz PKK ya operasyona başladığımızda ya gelip bayrak dikiyor yada öso mevzilerini vuruyorlar. Pkk bizden çok Esed ve İran için tehtit artık. Sınır hattını güvenliği sağlanırsa gerisi Esed ve İran'ın problemi keşke destek olsaydılar da PKK yı bitirikseydi
    Cevapla
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    PKK orta malıdır. Kimin kullanması gerekirse onun kucağına oturur. Dışardan yardım almadan ayakta kalamaz. Uyşturucu ticareti insan kaçakçılığı silah kaçakçılığı bunlar istense ABD ve çevre ülkeler tarafından nakliyatları bir günde bitirilir.
    Cevapla
  • Xmen 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok safsın pkk yı iran ve esed destekloyor gözüni iyi aç
    Cevapla
  • tokatlı 4 yıl önce Şikayet Et
    esedla bırleşıp pkk nın kökunu kazımak gerek yoksa bu savaş bitmez
    Cevapla
  • Mb.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Kuzeyi pyd'ye teslim eden Esed değil miydi?
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu dangalak ülkesini ve insanları mahveden öküzün önde gideni. İranın aklıyla kuyuya inersen akıbetin bu veya daha beter olur.
    Cevapla
  • İlyas 4 yıl önce Şikayet Et
    Kürt halkını karıştırıp durmasınlar. Bunlar uyuşturucu ticareti yapan ve bunun için Avrupa'da dağıtım ağı kurmuş bu konuda da Kürtleri kullanan bir mafya örgütüdür PKK. Kürtler ve sosyalizim işin sosudur asıl kazanç Avrupa ve uyuşturucu parasıdır. Tabii çok itaatkar kölelerden oluştuğundan Amerika için ise kullanışlı bir anahtar oldukları için tercih edilmektedirler. Yani parayı bastıranın kullanacağı bir mobil suç örgütüne dönüşmüştür PKK . İsteyen istediği şekilde kullanıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı