ABD Dışişleri rahat duramadı! Türkiye'ye karşı skandal hamle

ABD Dışişleri Bakanlığı, dış ülkelerdeki büyükelçiliklerine Barış Pınarı Herekatı'nın bölgedeki DEAŞ'a karşı mücadeleyi ve sivilleri tehlikeye attığı yönünde konuşma metinleri yolladığı belirtildi. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından gönderilen metinlerin Başkan Donald Trump yönetimi ile çelişmesi dikkat çekti

ABD Dışişleri rahat duramadı! Türkiye'ye karşı skandal hamle
ABD Dışişleri rahat duramadı! Türkiye'ye karşı skandal hamle
GİRİŞ 22.10.2019 07:48 GÜNCELLEME 22.10.2019 07:48
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığının dış ülkelerdeki büyükelçiliklerine Türkiye'nin düzenlediği Barış Pınarı Herekatı'nın bölgedeki DEAŞ'a karşı mücadeleyi ve sivilleri tehlikeye attığı yönünde konuşma metinleri yolladığı belirtildi.

 

 

ABD medyasında konuya ilişkin yer alan haberlerde, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından gönderilen metinlerin, Başkan Donald Trump yönetiminden gelen söylemlerle çeliştiğine dikkat çekildi.

Bununla birlikte, Bakanlıktaki kıdemli diplomatların Trump'ın Suriye'den çekilme kararından dolayı endişe duydukları ileri sürülürken, söz konusu konuşma metinlerinde, "Türkiye'nin askeri harekatı DEAŞ ile mücadeleyi, sivillerin hayatını ve bölge güvenliğini tehlikeye atıyor." ifadelerine yer verildiği belirtildi.

 

 

Öte yandan, Türkiye'nin Kuzey Suriye'de düzenlediği harekat sırasında insan hakları ihlali işlediği savunulurken, Türkiye'nin bu ihlalleri soruşturması gerektiği ifade edildi.

AA'nın haberine göre; ayrıca, bölgeden askerlerle beraber insani yardım çalışanlarının da çekildiği kaydedilen metinde, ABD'nin bölgeye göndermeyi planladığı 50 milyon dolarlık yardımın ihtiyaç olan yerlere ulaştırılmasının zorlaştığı ileri sürüldü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 46
  • demo 4 yıl önce Şikayet Et
    amerikan derin devleti demokratlardan oluşuyor kim seçilirse seçilsin ülkeyi onlar yönetiyor
    Cevapla
  • Şinasi 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahım şu Amerikalı düzenbazları kahru perişan etsin !
    Cevapla
  • anlayın artık 4 yıl önce Şikayet Et
    abd bi zahmet defolun. yoksa biz yapacağız.
    Cevapla
  • Göktürk 4 yıl önce Şikayet Et
    aşağılık terörist kuduz it Amerika deaş dediğin senin itin sen oluşturdun ve bu bölgenin başına bela ettin
    Cevapla
  • öğretmen hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Geçen hafta da abd temsilciliği skandal yapmıştı.Bu kaçıncı? ABD temsilcisi derhal sınır dışı edilmeli, sözde müttefik azılı düşman abd ile ilişkiler minimum düzeye indirilmeli. Akıllanmazlarsa abd üsleri tek tek kapatılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı