Ruhani'ye ayrı parantez açtı! Erdoğan'dan İran'a çok sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'ya giderken havalimanında açıklamalarında bulundu. Erdoğan, İran'ın Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yaptığı açıklamalara çok sert tepki gösterdi. İran'dan yapılan açıklamaların kendisini üzdüğünü belirten Erdoğan, "Sayın Ruhani bu çatlak sesleri susturmalı" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 22.10.2019 15:35 GÜNCELLEME 23.10.2019 08:45
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'ya hareketi öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı. Erdoğan, İran'ın Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yaptığı açıklamalara çok sert tepki gösterdi.

ERDOĞAN: SAYIN RUHANİ BU ÇATLAK SESLERİ SUSTURMALI

Erdoğan yaptığı açıklamada, "İran'dan gelen bazı açıklamalar bende ciddi manada üzüntüye sebep olmuştur. İran şöyle kısa süreli 15-20 yıl öncesine varıncaya kadar geçmişine varırsa, nükleer başlıklı silahlar konusunda Erdoğan'ın İran ile ilgili takındığı tavırları tüm dünya bilir. İran'dan maalesef bazı çatlak sesler çıkıyor. Sayın Ruhani'den değil. Bunları başta Sayın Ruhani olmak üzere susturmaları gerekirdi. Bu şahsım olmak üzere tüm mesai arkadaşlarımı da ciddi manada rahatsız etmektedir. Biz Soçi mutabakatının 3 taraf ülkesiyiz. Birbirine bu şekilde ihanet eder mi? Bu yapılanlar yanlıştır. Bu süreçle ilgili olarak kendilerini ciddi manada kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Operasyona ara verilmişti! İran'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

 

İRAN'IN AÇIKLAMALARI

Tahran yönetimi operasyonun başladığı günden bu yana, harekata karşı çıktıklarını belirten açıklamalar yapıyordu.

Son açıklama, dün, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi tarafından yapılmıştı. Açıklamada, "Türkiye'nin güvenlik kaygılarını anlıyoruz. Ancak Ankara'nın Suriye'de askeri gözlem noktaları kurmasına karşıyız. Bu konular diplomatik yollarla çözülmeli. Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli" demişti.

YORUMLAR 120
  • VATANSEVERX 4 yıl önce Şikayet Et
    Tarih boyunca Türk düşmanlığı yapan bu kaypak ve sözde müslüman özde islam düşmanı, güvenilmez ,şirret İran'ı dünya ile işbiriği yapıp böcek gibi ezmek lazım aslında...Merhameti olmayana merhamet edilmez
    Cevapla
  • faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    Takiyyeyi (yalancılığı) iman olarak kabul eden şiilerden uzak durmak lazım. Hatta anlaşma yaparken gavur kadar dikkatli olmak lazım. Şiilik islamın içine gizlenmiş truva atıdır.
    Cevapla
  • leventk 4 yıl önce Şikayet Et
    sünni düşmanı susarmı hiç. kinine nefretine gem vurabilir mi, başkan du ona göre davranmalı
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    İran senin diplomasine başlarım ne kadar ırkçı bir millet bu iran kendilerinden başkasına hayat hakkı tanımıyorlar
    Cevapla
  • sedat 4 yıl önce Şikayet Et
    ruhani dün kadar kazik cakiyodu abd bugun ne oldu da onlari destekliyor iran hainlikde ustune yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu