Macaristan'dan Türkiye'ye destek! Operasyon Kürtlere karşı değil

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı Devlet Sekreteri Tamas Vargha, Barış Pınarı Harekatı'nın terör örgütünü hedef aldığını söyledi.

Macaristan'dan Türkiye'ye destek! Operasyon Kürtlere karşı değil
Macaristan'dan Türkiye'ye destek! Operasyon Kürtlere karşı değil
GİRİŞ 22.10.2019 14:47 GÜNCELLEME 22.10.2019 14:47
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Macaristan Ulusal Meclisinde, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili bir soruya cevap veren Vargha, ''Müdahale Kürt halkına karşı değil. Ankara, Irak'ta Kürt yönetimi ile çok iyi ilişkilere sahip. Operasyon, 1984'ten beri Türkler ve Kürtlere karşı terör eylemi düzenleyen örgütü hedef alıyor. Türkiye'nin de kendi halkını koruması anlaşılır bir durum.'' dedi.

DESTEK VERMİŞLERDİ

Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas, harekatla ilgili, ''Türkiye kendi topraklarında ikamet eden 4 milyon mülteciyi kendi ülkesine geri ulaştırmak istiyorsa o zaman bu girişimi desteklenmeli.'' yorumunu yapmıştı.

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, AB'nin Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin yayımlamak istediği ortak deklarasyonu ülkesinin uzun süre engellediğini belirtmiş, "Türkiye'de yaklaşık 4 milyon düzensiz göçmen ve mülteci var. Türkler, onların geri dönmesi için çalışıyor." şeklinde konuşmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir bakış şekli eğriye eğri,Doğruya doğru demek Türkiye bu konuda her zaman haklıdır öbür AB ülkeleri terörist müttefikleri olmuş tepe,tepe kullansınlar bundan sonra dost da dost düşmana düşman olarak davranmalıyız.
    Cevapla
  • Misafir mgl 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun macaristana...Boyle bir açiklama hic bir devletten gelmedi...musluman kardesimiz diye bildiklerimizden bile gelmedi...
    Cevapla
  • orhan29 4 yıl önce Şikayet Et
    Macar lar da Türk ırkı Atilla nın soyundan geliyor lar ve Hıristiyan oldukları halde Türkiye ye destek veriyor lar hainlere ve Türkiye nin bekası için yapılan operasyon na CHP hangi ırkın milletin evladı ırkı acaba ? herşeye karşı çıkıyorlar ve terör örgütü pkk pyd hdp ve zalim esadın yanında yer alıyor lar
    Cevapla
  • Akil 4 yıl önce Şikayet Et
    Cevabi icinde gizli cunku bunlar ne Turk ne musluman nede insan
    Cevapla
  • Nefer 4 yıl önce Şikayet Et
    Türklerin amca oğlu macarlar destek gelmesi mutluluk vericidir. Osmanlı padişahları kendine es seçerken neden macarlar i seçtiği daha iyi anlaşılmaktadır. Suriye meselesi bize dostumuzu düşmanımızı daha iyi anlama fırsatı vermiştir. Suriyelilerin tamamını biran evvel suriyeye güvenli bolgeye göndermeliyiz. Kapıları da sımsıkı kapatmalıyız. Artık ülkemize sınırdan kacak köçek kim girerse bin pişman hale getirmeliyiz.
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu doğru laflar üzerine macaristanı avrupa üyeliğinden çıkarmak ile tehdit ediyorlar. kısacası EU dan bize hayır gelmedi gelmez. Bunların anladığı dilden konuşmak gerek: kapı, mülteci.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi