ABD Savunma Bakanı'ndan Irak'a kritik ziyaret!

Irak Savunma Bakanı Necah eş-Şammari, Bağdat'a sürpriz ziyaret gerçekleştiren ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile bir araya geldi. Ziyaretin Suriye'den çekilen ABD askerlerinin Irak'a gelmesinin hemen ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

ABD Savunma Bakanı'ndan Irak'a kritik ziyaret!
ABD Savunma Bakanı'ndan Irak'a kritik ziyaret!
GİRİŞ 23.10.2019 12:16 GÜNCELLEME 23.10.2019 12:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak Savunma Bakanı Necah eş-Şammari ile ABD Savunma Bakanı Mark Esper arasındaki görüşme, Bağdat'taki Savunma Bakanlığı binasında basına kapalı yapıldı.

Görüşme sonrası Irak Savunma Bakanlığı Basın Ofisine açıklamalarda bulunan Esper, "Bağdat'a ziyaretim Irak'a mutlak destek verdiğimiz anlamı taşıyor" ifadesini kullandı.

Irak'ın egemenliğine saygı duyduklarını belirten Esper, demokrasi ve insan hakları başta olmak üzere diğer tüm alanlarda ikili ilişkilerin güçlendirilmesini istediklerini söyledi.

Irak Savunma Bakanı Şammari de ABD ile güvenlik ve ekonomik alanda iş birliği içinde olduklarını kaydederek, "Irak'ta DEAŞ'ın yenilmesinde ABD güçlerinin önemli rolü söz konusuydu" dedi.

ZİYARETİN ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKİCİ

Esper'in Bağdat ziyaretini, Suriye'den ayrılan ABD askerlerinin Irak'a gelmesinden iki gün sonra gerçekleştirmesi dikkati çekti. 

ABD Savunma Bakanı'nın Bağdat'ta Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Başbakan Adil Abdulmehdi ile de görüşmesi bekleniyor.

YORUMLAR 1
  • Ugr Btn 4 yıl önce Şikayet Et
    Tehdit etmeye gider terörist sevici
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde