Rusya harita yayınlayıp duyurdu! Türkiye sınırı için resmi açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı, bir harita yayınlayarak Suriye sınır muhafızlarının Türkiye sınırına 15 kontrol noktası kuracağını açıkladı. Öte yandan, Türkiye ile Rusya arasında dün varılan büyük mutabakat kapsamında Rus askeri polisi büyük bir konvoyla Ayn el-Arab (Kobani) kentine girdi.

Rusya harita yayınlayıp duyurdu! Türkiye sınırı için resmi açıklama
Rusya harita yayınlayıp duyurdu! Türkiye sınırı için resmi açıklama
GİRİŞ 23.10.2019 15:34 GÜNCELLEME 23.10.2019 15:55
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 22 Ekim'de varılan anlaşmalar doğrultusundaki son gelişmelere dair bilgi verildi.

Rus askeri polis konvoyunun, Suriye'nin kuzeydoğusunda doğru hareket etmeye başladığı belirtilen açıklamada, "Rus askeri polisi, Barış Pınarı Harekatı bölgesine komşu bölgelerde devriye gezerek Kürt güçlerin geri çekilmesine yardımcı olacak" ifadesi kullanıldı.

Soçi'de varılan anlaşma kapsamında Fırat'ın doğusuna yönelik de adımlar atıldığı kaydedilen açıklamada, "Rus askeri polis konvoyu, Türkiye-Suriye sınırındaki Ayn el-Arab'a (Kobani) girdi. Rus yetkililer, yerel yönetim temsilcileriyle bir araya gelerek görevlerin tamamlanmasına yönelik konuları ele aldılar" ifadesine yer verildi.

TÜRKİYE SINIRINDA 15 GÖZLEM NOKTASI KURACAK

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye'yle varılan mutabakat kapsamında Rus askeri polisinin Suriye'nin kuzeyinde devriye faaliyetleri yürüteceği bölgenin bir haritasını yayınladı. Yayınlanan haritaya göre, Suriye sınır muhafızlarının Türkiye sınırına 15 kontrol noktası kuracak.

Putin ile Erdoğan'ın vardığı mutabakat kapsamında kurulacak 15 kontrol noktasının Barış Pınarı Harekatı ile Türk ordusu tarafından kontrol altına alınan alanın dışındaki bölgelerde bulunduğu görüldü.

5 kontrol noktası Barış Pınarı Harekatı'nın düzenlendiği bölgenin batısından Fırat'ın doğusuna uzanan sınır hattında yer alırken, diğer 10 kontrol noktası Rasulayn'ın doğusu ile Irak sınırındaki Derik arasında konumlanıyor.

Haritada, Rusya ile Türkiye'nin devriye yapacağı 10 kilometre derinliğindeki bölge ile YPG teröristlerinin çekileceği 32 kilometre derinliğindeki alanın siyah kesik çizgilerle belirtildiği görüldü.

KAYNAK: AA, SPUTNİK
YORUMLAR 49
  • Orhan özyüp 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben 1948 bulgaristan doum, bildim bileli Bulgar 16cı sovyetler cumhuriyeti. Baba Esad'ın. Zamanından beri 17 cumhuriyet bununda böyle bilinsin, İran da öyle!
    Cevapla
  • Gaziantepli 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben ateşli bir AK Parti taraftarıyım ve şu ana kadarda tavizsiz savundum ama ABD'yi senelerdir uğraşıp nihayet kovduk yerine Rusların ve Esat'ın gelmesini Kabul ettik gibi geliyor. Hani kesintisiz 450 km sınır hattı? Kanla aldığımız 100 km dışını Esat ve Ruslara teslim ediyoruz. Ruslar PKK/PYD'yi gizlice orda tutarlar. Ha ABD ha Rus hepsi aynıdır.
    Cevapla
  • ALPARSLAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir Allah dostu buyuruyorki kafirlerin ittifakı kemik üzeredir, kemik bittimi onların ittifaklarıda biter. diyor.
    Cevapla
  • HAMDİ BEY 4 yıl önce Şikayet Et
    Terör en büyük fitnedir. ALLAH CC buyuruyor ki , fitneyi yok edin.
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bi halt karistiriyor, görecegiz basimiza daha neler gelecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!