Rusya'dan dikkat çeken Ayn el Arab (Kobani) ve Münbiç açıklaması

Rus Dışişleri: Suriye'nin kuzeyinde, uluslararası güçlerin kontrolünde olacak bir güvenli bölgeye gerek yok. Dün Soçi'de varılan ortak mutabakat uyarınca, Türk güçleri Ayn el Arab (Kobani) ve Menbiç'e girmeyecek

Rusya'dan dikkat çeken Ayn el Arab (Kobani) ve Münbiç açıklaması
Rusya'dan dikkat çeken Ayn el Arab (Kobani) ve Münbiç açıklaması
GİRİŞ 23.10.2019 16:35 GÜNCELLEME 23.10.2019 17:37
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Suriye'nin kuzeydoğusunda uluslararası güçlerin kontrolünde olacak bir güvenli bölge oluşturulmasını gerekli görmedikleri açıklamasını yaptı.

 

 

Rus Dışişleri yetkililerinin açıklamalarında Suriye-Türkiye sınırının Suriye tarafına ilişkin dün Soçi'de varılan ortak mutabakat uyarınca, Türk güçlerinin Ayn el Arab (Kobani) ve Münbiç'e girmeyeceği belirtildi.

Ayrıca, Esad ile PKK/YPG'nin arasında kamuoyuna duyurulmayan kapalı görüşmeler yaptığı, Rusya ile Türkiye'nin Soçi'de vardıkları ortak mutabakatın da söz konusu görüşmelerin sonuçlarına dayandığı kaydedildi.

 

 

Rus Dışişleri adına açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, "Suriye topraklarının her karışının Şam'ın kontrolünde olması gerektiğini" de belirtti.

Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Verşinin, Suriye'nin Türkiye sınırında uluslararası güçlerin denetiminde olacak bir güvenli bölge oluşturulması yönünde Berlin'den gelen teklifin sorulması üstüne, "Alman dostlarımız söz konusu fikri, Rusya ile Türkiye'nin Soçi'de ortak mutabakata varmasından önce ileri sürdüler. Yani dün oluşmuş olan yeni durumdan birhaber olarak ortaya atılmış bir fikir bu" dedi.

Verişinin, "Bu yüzden (Soçi'de varılan mutabakat üstüne) birtakım ek önlemler alınmasını gerekli gördüğümüzü söyleyemeyeceğim" diye ekledi.

YORUMLAR 9
  • Bir G@RiP 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunun ucu kizilelmaya gider ben söyleyeyim size Cole indikmi oradanda bir bakmışın Golan tepelerinde İsrail'e bir gece ansızın gelebiliriz diyoruz şimdi Ruslar ne dara Türkler girmeyecek falan desede bu gün olması yakın olmadi yıla oradayız dedim gibi Kızıl elma ( ahedef) Golan tepeleri israil
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence burda en çok kaybeden İsrail
    Cevapla
  • Belketin 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani Kamışlı hariç tüm güvenli bölgede ortak devriye yapılacaktı? Ne oldu da mutabakatı daha ilk günden delmeye başladı bu Ruslar? Velhasıl, kendimize güvenip yola çıkmak en doğrusu olacak.
    Cevapla
  • rusya dışarı 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya ateşle oynuyor. yanınca kimseye etmesinler şikayet.
    Cevapla
  • şahin 4 yıl önce Şikayet Et
    ben zahmet çekeyim rusya gelsin havadan konsun yok arkadaş ben bunu kabül etmiyorum
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Paşa gönlün bilir ama vaka bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”