BM'den 'İsrail' için işgalci açıklaması

BM İnsan Hakları Filistin Özel Raportörü Michael Lynk, İsrail'in 52 yıllık Filistin işgalinin, modern dünyadaki en uzun saldırgan işgal olduğunu belirterek "Gazze ablukası, Dördüncü Cenevre Sözleşmesi'nin 33. maddesiyle açıkça yasaklanmış kolektif bir cezalandırma yöntemi" dedi.

BM'den 'İsrail' için işgalci açıklaması
BM'den 'İsrail' için işgalci açıklaması
GİRİŞ 23.10.2019 21:20 GÜNCELLEME 23.10.2019 21:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Filistin Özel Raportörü Michael Lynk, BM Genel Kurulunun insan hakları konularının görüşüldüğü Üçüncü Komitesine, yıllık raporunu sundu. 

Raporunda, Gazze'deki "insani krize" dikkati çeken Lynk, "İsrail'in 12 yıldır hava, deniz ve karadan uyguladığı Gazze ablukası trajediden ziyade, dünya gündeminde ilk sıralarda olması gereken bir adaletsizlik...Gazze ablukası, dördüncü Cenevre Sözleşmesi'nin 33. maddesinde açıkça yasaklanmış kolektif bir cezalandırma yöntemi." değerlendirmesinde bulundu. 

Lynk, Gazze'deki ekonomik durumun son derece kötüye gittiği uyarısında bulunarak, bugün Gazze nüfusunun yarısından fazlasının gıda güvencesinin olmadığını, işsizlik oranının yüzde 50'nin üzerinde bulunduğunu bildirdi.

"İSRAİL'İN YASA DIŞI YERLEŞİM BİRİMLERİ YÜZDE 800 ARTTI" 

Raportör Lynk, Gazze'de sağlık sisteminin çökmek üzere olduğunu, mevcut su kaynaklarının ise çoğunlukla kullanılamadığını kaydetti.

"İsrail'in 52 yıllık (Filistin) işgali, modern dünyadaki en uzun saldırgan işgal." ifadesini kullanan Lynk, İsrail'in yasa dışı yerleşim birimlerinin ise son 40 yılda yüzde 800 arttığını belirtti. 

"İSRAİL MALLARI BOYKOT EDİLMELİ"

Lynk, uluslararası toplumun, İsrail'i uluslararası hukuku ihlal eden işgali, yasa dışı yerleşim birimleri ve insan hakları ihlalleri konusunda sorumlu tutmak için atabileceği adımlar olduğunu vurgulayarak, yasa dışı yerleşim birimlerinin bulunduğu alanlarda üretilen tüm İsrail mallarının boykot edilebileceğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    danışıklı dövüş hem hadi bu açıklamayı yaptın ne değişti ne sizce ne olabilir? hiçbişe aynı şunun gibi it ürüyor kervan yörüyor anca o filistinlelerin şerefini nükleeer bomba gurtarır başka yolu yok haçlı siyonistlerin anladıgı tek şey o bak guzey goreye hadi dokunsunlar
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Ab nerde bak yahudiler ne yapiyor bir kinasana erkeksen bir dil uzat israile bakalim ama neyse Türkiye buraya da bir el atmali başka çare yok gene iş bize düşecek öyle görünüyor
    Cevapla
  • Adaletcı 4 yıl önce Şikayet Et
    Emınımkı su ısler bıtsın onlarada sıra gelecek kımsenın ahı kımsede kalmamalı dunya savasıda cıksa kıyamette kopsa ısraıl ve yandasları hesap verecek o kadar basıt degıl.
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Aferin BM ye, bu raporla israil çöker artık
    Cevapla
  • sakaryalı 4 yıl önce Şikayet Et
    haydi müslümanlar boykot edelim desek malesef arap ülkelerinin yöneticileri türk mallarını boykot edin der
    Cevapla
  • Deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim,,hepsi ölü numarasi yapar!Kimse yalnış anlamasin cevremde çok yabancı var ,ve bunların çoğu filistin konusunda araplardan çok daha delikanlılar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”