Fransız dergisinden skandal kapak! Cumhurbaşkanlığı'ndan sert cevap

Fransız dergisi Le Point skandallarına bir yenisini daha ekledi. Kapağında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafına yer veren dergi "Etnik temizlik Erdoğan'ın metodu. Erdoğan'ın Avrupa'yı tehdit etmesine izin vermeli mi" ifadeleri kullanıldı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fransız dergisinin skandal kapağı hakkında açıklama yaptı.

Fransız dergisinden skandal kapak! Cumhurbaşkanlığı'ndan sert cevap
Fransız dergisinden skandal kapak! Cumhurbaşkanlığı'ndan sert cevap
GİRİŞ 24.10.2019 10:55 GÜNCELLEME 24.10.2019 15:40
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Fransız Le Point dergisi bir skandala imza attı.Dergi kapağına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyarak küstah ifadelere yer verdi.

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'ndaki tutumunu çarpıtarak veren derginin kapağında "Etnik temizlik Erdoğan'ın metodu. Erdoğan'ın Avrupa'yı tehdit etmesine izin vermeli mi?" ifadeleri kullanıldı.

TÜRKİYE'DEN SERT AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fransız dergisinin skandal kapağı hakkında açıklama yaptı. Sosyal medya hesabı Twitter'dan mesaj yayımlayan Kalın, "1/Cezayir, Gabon, Moritanya, Senegal, Gine, Kongo, Tunus, Komor Adaları, Madagaskar, Cibuti, Mali, Benin, Çad ve Fas’ı sömürgeleştiren, binlerce insanı katleden ve köle ticareti yapan, Rwanda katliamını izleyen Fransa... Ve ‘etnik temizlik’ iftirasını atan bir Fransız dergisi.

2/CB’mıza neden saldırdıkları açık: Suriye’deki piyonları PKK ağır darbe yiyip oyunları bozulunca, paniklediler. Kuklalarını korumak için her yola başvuruyorlar ama netice alamıyorlar. Kürtler sizin taşeronunuz değil ve olmayacak. Sömürgecilik günleriniz geride kaldı" ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DE "DİKTATÖR" DEMİŞLERDİ

Avrupa'da İslam düşmanı ve göçmen karşıtı aşırı sağ çizgisiyle tanınan dergi daha önce de Erdoğan hakkında skandal sözlere yer vermişti. Dergi 24 Haziran seçimleri öncesinde kapağına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyarak diktatör ifadelerini kullanmıştı.

Derginin kurucusu olan ve 2016 yılında vefat eden Claude Imbert Müslüman ve göçmen karşıtı yazıları ve görüşleri ile dikkat çeken bir isimdi. İslam dinine ve göçmenlere yönelik yaklaşımlarının yanı sıra ırkçılık sınırındaki yorumları ile biliniyordu.

YORUMLAR 76
  • Türkürtkardş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ermeniler yedikleri kazığı çıkarıp, fransanın yarısını almalı, biri yağlı börek yesin biri aç perişan yaşasın olmaz ama hep ermenilermi kullanılacak. fransa diyet ödeme vaktin geldi ektiğini biçeceksin, oluşturduğun terör seni vuracak.
    Cevapla
  • Hakkarili 4 yıl önce Şikayet Et
    Catlayın lan yarılın inşallah. Dünyada tek devlet tek vatan Türkiye... CCC.
    Cevapla
  • Hıdır 4 yıl önce Şikayet Et
    Etnik temizlik cezayırda Fransızlar tarafında yapıldı ve soy Kırım'a dönüştürüp binlerce Cezayirli kadın çocuk demeden öldürdüler. Ama Antep işgalinde yedikleri darbeyi unutmaları mükün değildir.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    1915 de Osmanlı atalarımız ermenilere merhamet etmişki ismiTūrk aslı ermeni olanlar tikko asala pkk adı altında soykırımın alasını yaptılar ermeni sevici fransız dergisi sonraki derginin kapağına yaz TÜRKLER DÜŞMANİNA ASLA ÎKÎNCÎ MERHAMETÎ TANİMAZ
    Cevapla
  • Vatann sever 4 yıl önce Şikayet Et
    French polinisia Dünyanın öbür tarafı ey Fransa ne işin var orada
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi