Yıllarca desteklediler: Terörist Kobani'nin arkasında kim var?

ABD, Rusya ve Avrupa ülkelerinin meşrulaştırmaya çalıştığı Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin, Batı medyası ve İsrail lobisi tarafından parlatılmaya çalışılıyor. Twitter'ın mavi tik verdiği terörist Kobani, Batı'nın ve İsrail'in PKK ile ilgili yeni planının bir parçası.

Yıllarca desteklediler: Terörist Kobani'nin arkasında kim var?
Yıllarca desteklediler: Terörist Kobani'nin arkasında kim var?
GİRİŞ 25.10.2019 14:39 GÜNCELLEME 25.10.2019 19:34
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

ABD, Rusya ve Avrupa ülkelerinin meşrulaştırmaya çalıştığı Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin, Batı medyası ve İsrail lobisi tarafından PKK terör örgütünün ele başı olan Abdullah Öcalan yerine parlatılmaya çalışılıyor.

Jerusalem Post'ta Amotz Asa-el imzalı makalede, Suriye'deki terör örgütünün neden sürekli ihanete uğradıklarını sorgulamaları gerektiği ve Siyonist tarihten ders almaya çalışmaları ifade ediliyor.

"Kürtler ne yapıyor" başlıklı makale, "İhanet bir asırdır Kürtlerin yaşamının bir parçası olmuştur. Kürtler, Lozan'da da, Sevr'de de Avrupa güçlerinin onlara verdiği sözlerinden döndüğünü görmüştür. Ardından Sovyet Rusya, Irak ve İran ihanet etti. Sonra, ihanete ABD de dahil oldu" cümleleriyle başlıyor.

 

 

Suriye'deki terör örgütü unsurlarının alması gereken ilk siyonist dersin birleşmek diğerinin ise bir lider bulmak olduğunu söyleyen Asa-el, "Kürtler Hitler ile karşı karşıya değil, tek gereken liderlik" sözleriyle Öcalan dışında bir arayışı savunuyor.

REKLAM ÇALIŞMASI 2018'DE BAŞLADI

ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'nin Suriye politikasında yarattığı değişim ve dönüşüm sonrasında bölgedeki müttefiklerini farklı bir çerçeveye yerleştirmeyi hedefleyen İsrail lobisi, bu çalışmalara da 2018 yılı itibariyle başladı.

Davos zirvesindeki rolü ile akıllara kazınan David İgnatius, bu konudaki ilk görüşlerini 24 Aralık 2018 tarihinde Washington Post'ta yazdığı makalesinde ifade etti.

ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

İgnatius, "Trump'ın Suriye kararı ne anlama geliyor?" başlıklı yazısında, Mazlum Kobani kod adlı teröristi, "General" olarak tanımlıyor. 

Genel olarak terörist Mazlum Kobani ile ilgili pek çok övgü ifadesi yer veren İgnatius, makalesinde, "Dünyanın o bölgesinde tanıştığım milis liderler arasında ender görülen sakin biri. Bir saatlik konuşmamızda beni en çok şaşırtan şey, ailelerini korumak istemelerine rağmen savaşmaya devam etmeleriydi. İşte bizim ihanet ettiğimiz, ABD liderliğinde savaşmaya ve ölmeye istekli olan müttefikler bunlardır" ifadelerine yer verdi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

PKK'nın içerisinden yeni bir lider çıkarmak konusunda lobi faaliyetlerini sürdüren David İgnatius, bu hafta Washington Post'ta bu konuda yeni bir makaleye imza attı. 

Makalede Suriye'den ABD askerlerinin çekilmesine yönelik terörist Mazlum Kobani'nin görüşlerine yer veren İgnatius makalesinde, "Mazlum, Türkiye'nin üstün ateş gücüne rağmen 'Büyük bir savaş olacak' dedi. Suriyeli Kürt general, asıl tehdidin etnik temizlik riski olduğunu söyledi." ifadelerine yer verdi. 

TERÖRİSTİ SEMPATİKLEŞTİRME ÇABASINA GİRDİLER

Türkiye'yi soykırım ile suçlayan Kobani'nin sözlerine yer veren ve teröriste güzellemeler düzen Ignatius makalede, "Mazlum, Türkiye'nin sınırda yaşayan Suriyeli Arap mültecileri bu bölgelere yerleştirmeyi iç savaşın başından beri hedeflediğini belirtti ve "Buraya Kürtler yerine Araplar gelirse, sorumluluk ABD'nin olacak" dedi. Başka zamanlarda duygusallaşmayan Mazlum, 'soykırım' tehlikesinden bahsetti" dedi. 

Terörist Mazlum Kobani ile sık sık görüştüğünü itiraf eden İgnatius makalesinde, "Zor bir ülkede savaşan zor bir adam. DEAŞ'a karşı savaşımızda ABD'ye güvenmeye karar verdi. Şimdi ABD'nin güvenilmezliğinden şikayet ediyor. ABD, iç siyasi nedenlerinden dolayı müttefiklerini ter ettiği anlar yaşadı. Fakat tarih, Trump'ın Kürtleri feda etme kararını korkunç bir başkanlık örneği olarak yazacak" ifadelerine yer verdi. 

TWİTTER'DAN MAVİ TİK

Twitter, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan SDG'nin sözde lideri Mazlum Kobani'nin hesabına mavi tik verdi.

İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Kobani'ye mavi tik veren Twitter, KKTC'nin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'nın sosyal medya hesaplarına resmi onay vermemişti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, terörist Mazlum Kobani'ye yönelik davranışlar ile ilgili "Teröriste meşru bir siyasi figür olarak davranılması endişe verici" ifadelerini kullandı.

TRUMP VE ŞOYGU TARAFINDAN DA MEŞRULAŞTIRILDI

Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabında, "General Mazlum, nazik sözleriniz için teşekkürler. En içten saygılarımı Kürt halkına iletin, sizi yakın zamanda görmeyi istiyorum" paylaşımında bulunmuştu. 

Soçi mutabakatından hemen sonra Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu başkanlığında üst düzey askerlerden oluşan bir heyet Mazlum Kobani ile telekonferans yöntemiyle bir görüşme yaptı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 60
  • alper 4 yıl önce Şikayet Et
    bu adam israil düşmanı yada rus düşmanı olsaydı şimdiye kadar infaz edilirdi ..
    Cevapla
  • Elazigli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bak hele apoyuda satin vay hayin adam makam icin babasina hayinlik yaparmi o senin manevi babandi iste PKK degin bu hayinlar dolu satilik abi salik oks gibi oks
    Cevapla
  • baki kullap 4 yıl önce Şikayet Et
    adam gibi adam olsalar Türklerle işbirliğini tercih eder ve bu duruma düşmezler.
    Cevapla
  • Salih Doğru 4 yıl önce Şikayet Et
    Holywood projeli lider ve general çok gördük, İgnitius, boşuna kendini rezil etme... Sende terörist mazlum da aynı cephenin parayla tutulmuş adamlarısınız, İsrail kuklaları
    Cevapla
  • Serkan BJK 4 yıl önce Şikayet Et
    Tipe bak cehennem ateşinden hiç çikmassin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler