James Jeffrey'den sürpriz YPG çıkışı!

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Barış Pınarı Harekatı'nda terör örgütü YPG/PKK'nın Türkiye'deki sivillere yönelik saldırılarına ilişkin, "Türk hükümeti çatışmalar sırasında YPG tarafından Türk sivil bölgelerine yönelik çok sayıda topçu veya roket saldırısı yapıldığını söyledi. 20'den fazla sivilin öldürüldüğünü ve daha fazla sayıda sivilin de yaralandığını zannediyorum. Ve buna da bakmak lazım." dedi.

James Jeffrey'den sürpriz YPG çıkışı!
James Jeffrey'den sürpriz YPG çıkışı!
GİRİŞ 25.10.2019 21:08 GÜNCELLEME 25.10.2019 21:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen, İsviçre'nin Cenevre kentindeki bir otelde, Mısır, Fransa, Almanya, Ürdün, Suudi Arabistan, İngiltere ve ABD'den üst düzey diplomatlarla istişare toplantısında bir araya geldi.

BM'nin "küçük grup" olarak adlandırdığı ülkelerle yaptığı toplantının ardından Pedersen açıklama yapmazken, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey basın toplantısı düzenledi.

Jeffrey, toplantıda Türkiye-ABD ve Türkiye-Rusya arasında imzalanan mutabakatlar ile gelecek hafta İsviçre'deki BM Cenevre Ofisi'nde başlayacak Suriye Anayasa Komitesi toplantılarının ele alındığını aktardı.

Beşşar Esed rejiminin, Anayasa Komitesi toplantıları ve Cenevre sürecini engellemeye çalıştığını anlatan Jeffrey, "Bunu (süreci) mümkün olduğunca etkisiz hale getirmek için atmaya çalıştıkları adımların farkındayız." diye konuştu.

SDG YERİNE YPG DEDİ

AA muhabirinin, "SDG adını verdiğiniz YPG/PKK'lıların Ermeni ve Süryani kiliselerini ve çok sayıda sivilin evini kullanarak Türkiye'ye yönelik saldırı düzenlemesi sizce normal mi? Sahadaki ortağınız SDG'nin bu işleriyle ilgili de bir soruşturma yürütüyor musunuz? şeklindeki sorusuna ise Jeffrey, şu karşılığı verdi:

"Askeri çatışmalarda her türlü uygunsuz davranışlara ilişkin suçlamalara bakıyoruz. Türk hükümetine de birkaç kez belirttiğim gibi, çatışmaların (Barış Pınarı Harekatı'nın) başlangıcında, Türkiye'nin desteklediği Suriyeli muhalif unsurların M4 M10 kara yolunda kameralarda da görülen davranışları konusunda çok endişeliyiz. Türk hükümeti çatışmalar sırasında YPG tarafından Türk sivil bölgelerine yönelik çok sayıda topçu veya roket saldırısı yapıldığını söyledi. 20'den fazla sivilin öldürüldüğünü ve daha fazla sayıda sivilin de yaralandığını zannediyorum. Ve buna da bakmak lazım. Çünkü her koşulda bir tarafın diğer bir taraftaki sivil yerleşim alanlarına kasıtlı saldırıları bizim için endişe kaynağıdır."

Jeffrey, "Saldırıların kiliselerden yapılmasına ilişkin ne diyorsunuz?" sorusuna ise "Diyeceklerim bu kadar." yanıtını verdi.

YORUMLAR 5
  • Nedim 4 yıl önce Şikayet Et
    Aslında biz yolumuzu devam edecektik 120 saat dolduktan sonra şimdi 150 saat anlaştık ertesi günü Ruslar video görüşmesi yapıyorlar.kullanınan silahlar Rus yapımı Amerikan yapımı yani iki tarafta terörüstleri destekliyor.biz yanlış yaptık bu konuda
    Cevapla
  • mardini 4 yıl önce Şikayet Et
    adi alçak...
    Cevapla
  • diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    işlerine geleni yapıyorlar..
    Cevapla
  • Budur 4 yıl önce Şikayet Et
    Taraflar ifadesi hâlâ ağızlarda. Bu işin bir tarafı devlet, karşısında ise yetiştirip gönderilen köpekler var. Ve tasmasini tutanlar ısrarla köpekleri adamdan saymamizi bekliyor. O köpeği de tasmasini da alıp defolup gideceksiniz. Az kaldı. Allah var problem yok
    Cevapla
  • Hakan E. 4 yıl önce Şikayet Et
    Şuna bak ya pkk nın sivil yerlerine havan roket atıp bazı sivilleri öldürmüş olabileceğini zannediyormuş.Yani muhtemel miş... Ölen müslüman yada türk ise ve bütün dünyanın gözü önünde olsa bile sadece zannederler bu aşşağılık kafirler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak