BM açıkladı! 30 bin Suriyeli geri döndü

BM İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, ülke içinde göç etmek zorunda kalan en az 30 bin Suriyelinin ülkenin kuzeydoğusunda Türk ordusunun kontrolünde bulunan bölgelere döndüğünü açıkladı.

BM açıkladı! 30 bin Suriyeli geri döndü
BM açıkladı! 30 bin Suriyeli geri döndü
GİRİŞ 26.10.2019 13:33 GÜNCELLEME 26.10.2019 13:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cenevre'de basın toplantısı düzenleyen Laerke, "23 Ekim itibarıyla 61 bin 200 kişi kendi bölgelerine döndü. Bunların 32 bini Haseke'ye, 29 bini de Rakka'ya gitti. Bu kişilerin yaklaşık yarısı şu anda Türk ordusunun kontrolündeki bölgelere, Tel Abyad, Ayn İsa ve Suluk'a döndü" dedi.

23 Ekim itibarıyla Suriye'nin kuzeydoğusundan ülkenin başka bölgelerine göç etmek zorunda kalanların sayısının 139 bini aştığını anlatan Laerke, bunların yaklaşık 87 bininin Haseke, 35 bininin Rakka ve 17 bininin Halepli olduğunun altını çizdi.

YORUMLAR 3
  • vefasız 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanlar evlerinden neden çıkarıldı.Kimin tavuğuna KIŞ dediler.Sömürgeci Uygar Batının bir avuç Petrol için Suriyelileri maruz bıraktığı hayat ..Acaba insanlık ders alacak mı
    Cevapla
  • Bilal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu suriyelilerin gittiğine en çok chp-ip liler üzülüyordur. Zira suriyelileri kullanarak sürekli siyasi rant elde ediyorlardı.
    Cevapla
  • Mbe 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepsinin gitmesini temenni ederim sahsim adina .3.5 milyon var 30 bin ne ki
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor