Putin ve Macron Suriye'nin kuzeydoğusunu görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron, yaptıkları telefon görüşmesinde, Suriye'nin kuzeydoğusundaki durumu değerlendirdi.

Putin ve Macron Suriye'nin kuzeydoğusunu görüştü
Putin ve Macron Suriye'nin kuzeydoğusunu görüştü
GİRİŞ 26.10.2019 21:20 GÜNCELLEME 26.10.2019 21:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaptıkları telefon görüşmesinde, Suriye'nin kuzeydoğusundaki durumu değerlendirdi.

 

 

Kremlin Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Putin'in Macron ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Suriye'nin kuzeydoğusundaki durumun ele alındığı görüşmede, Türkiye ile Rusya arasında Soçi'de varılan mutabakat muhtırasının, tarafların çıkarlarını dikkate aldığı ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne katkıda bulunduğu vurgulandı.

 

 

Macron'un, Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşmaları olumlu karşıladığı belirtilen açıklamada, "Soçi mutabakatı, Fırat'ın doğusundaki durumu istikrara kavuşturacak ve Suriye krizinin çözümü konusunda yardımcı olacak." ifadesi kullanıldı.

Görüşmede, 30 Ekim'de İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılması beklenen Suriye Anayasa Komitesi toplantısının da ele alındığı bildirildi.

Lavrov ve Pompeo telefonda Suriye'deki durumu görüştü

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile telefonda Suriye’deki durumu görüştü. 

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Lavrov ile ABD’li mevkidaşı Pompeo'nun telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Açıklamada, "Görüşmede Suriye’deki durum tartışıldı. Rus tarafı, Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü baltalayan adımlardan kaçınma gereğini vurguladı." ifadeleri kullanıldı. 

Ayrıca görüşmede ikili ilişkilerdeki bazı sorunlar da ele alındı.

YORUMLAR 4
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu makron denilen sünepe bir türlü kendini adam yerine koyduramadı, ne yapsa olmuyor, ne dese madara olup oturuyor, demek ki devlet başkanı seçerken adam mı değil mi, sünepe mi değil mi diye bakmak lazım ey fransa halkı; siz buna layıksınız, bu kadarlıklıksınız.
    Cevapla
  • alışık don.ateli 4 yıl önce Şikayet Et
    macron bekle eifel'e vikingler gibi gelir bu ypglileri buralardan bi kovalım poponuz ondan tutuşuyor. bilmiyor muyuz.
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    sen önce ölen ve tutuklanan sari yeleklilerin hesabini ver mackron birak suriye meselesini kendi ülkendeki sorunlari hall et önce nerde Bm ve Abd endişe duyan yok bu olaylardan niye acaba
    Cevapla
  • Ayazagalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Fesatlık dan gebereceksin.sana buradan ekmek cikmaz leş kargası
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor