Sırbistan'dan çarpıcı itiraf: S-400 alacak gücümüz yok!

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ülkesinin Rus S-400 hava savunma sisteminin silahlı kuvvetlerin bir parçası olarak görmek istediğini ancak, şimdilik bunu karşılayabilecek güçte olmadığını söyledi.

Sırbistan'dan çarpıcı itiraf: S-400 alacak gücümüz yok!
Sırbistan'dan çarpıcı itiraf: S-400 alacak gücümüz yok!
GİRİŞ 26.10.2019 21:38 GÜNCELLEME 26.10.2019 21:58

Slav Kalkanı tatbikatlarının yapıldığı Belgrad yakınlarındaki Batajnica askeri havaalanını ziyaret eden Vucic, ülkesinin bir Pantsir-S hava savunma füze sistemi aldığını doğrulayarak, S-400 sistemine de sahip olmak istediklerini belirtti.

 

 

'S-400 ALACAK GÜÇTE DEĞİLİZ AMA BUNLAR HALKINIZIN, ÜLKENİZİN GÜVENLİĞİNİ GARANTİ EDEN SİSTEMLER'

Sırp lider, ''İnsanlar bazen ne istediğimizi soruyor, şimdi bir S-400 hava savunma sistemine sahip olmayı isterdik. Ancak eğer Ruslar onu bize bırakırsa olur, yoksa S-400 alabilecek durumda değiliz. Bunlar, halkınızın, ülkenizin ve gelecek nesillerin güvenliğini garanti eden sistemler. Eğer bir gün alabilecek duruma gelirsek, bunu yaparız'' ifadelerini kullandı. 

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından Perşembe günü yapılan açıklamaya göre, S-400 hava savunma sistemi ve karadan havaya uçaksavar füze kompleksi Pantsir-S bataryaları, ilk kez yurtdışındaki bir tatbikatta görev alıyor.

 

 

Sırplar için, Rus hava savunma sistemlerinin NATO’nun Yugoslavya’yı bombalamasının 20. yıldönümünde gelmesinin sembolik bir anlamı bulunuyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...