Rusya trene yükleyip gönderdi! S-300 hamlesi

Rusya, Tacikistan’a tarihinde ilk kez bir hava savunma sistemleri gönderdi. Ancak sistemlerin gönderimi için tren tercih edildi.

Rusya trene yükleyip gönderdi! S-300 hamlesi
Rusya trene yükleyip gönderdi! S-300 hamlesi
GİRİŞ 28.10.2019 13:21 GÜNCELLEME 28.10.2019 13:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya’nın Tacikistan’da bulunan askeri üssü donatma çalışmaları devam ederken son olarak buradaki 201 numaralı askeri üsse S-300PS hava savunma füze sistemleri gönderildi. Tacikistan tarihinde ilk kez ülkeye Rusya tarafından bir hava savunma sistemi gönderilirken sistemlerin gönderiminde tren tercih edildi. Rusya’nın Volga bölgesi Merkez Komutanlığından çıkarılan S-300PS’ler yükleme işlemleri tamamlandıktan sonra Tacikistan’a gönderildi.

 

Sistemlerin Tacikistan’a ulaşmasından sonra teknik uzmanlarca kurulum çalışmalarına başlandı. Kurulum tamamlandıktan sonra S-300PS bataryaları Tacikistan’da deneme amaçlı hava savunma muharebe nöbetine başlayacak.

 

Öte yandan S-300PS hava savunma füze sistemlerinin askeri üsse kuruluşunun amacı Rus askeri üssünü ve Tacikistan hava sahasını korumak olarak aktarıldı.

Hava savunma füze sistemlerinin yanı sıra Tacikistan’a komuta merkezi, fırlatma rampaları, radar, lojistik destek araçlarının ile 30 personelin Tacikistan’daki üsse teslim edildiği öğrenildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim S.400 öldü mü , Ne oldu , Bitmedi mi , Daha ne kadar bekleyeceğiz ... Tam 2. yıl oldu ...
    Cevapla
  • sert adam 4 yıl önce Şikayet Et
    AMMA ABARTMIŞSIN HAA...hiç tv izlemiyorsun anlaşılan, yada kasıtlı yorum yapıyorsun..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'