Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Müslümanların çoğunlukta yaşadığı Tingbjerg semtinde ırkçı Sıkı Yön (Stram Kurs) hareketi lideri Rasmus Paludan, Kur'an-ı Kerim'e ve İslam'a hakaretler eden tek kişilik bir miting düzenledi. Polis koruması altında miting yapan Paludan, Danimarka'da İslam'ın yasaklanmasını istedi. Bölgede oturan göçmenler polis tarafından miting alanına yaklaştırılmazken, bazı gençler havai fişek atarak Paludan'ın sesini kesmek istedi.

Havai fişeklerin patlamasından sonra  polis Paludan'ı olay yerinden uzaklaştırdı. Danimarka'da yaşayan Müslüman toplum ise  İslam ve Müslümanlara hakaretin "ifade özgürlüğü" altında, Danimarka polisi tarafından legal hale getirildiği yönünde eleştiride bulundu. 

Haziran ayında Norveç'in başkenti Oslo'ya 45 kilometre uzaklıktaki Müslümanların yoğun yaşadığı Drammen kasabasında bir gösteri yapan aşırı sağcı grup "Norveç'in İslamlaşmasını Durdurun (Stop Islamisation of Norway-SION)", Norveç'te İslam'ın yasaklanmasını istedmişti. Grubun yöneticisi Anna Braten burada yaptığı konuşmada Norveç'te İslam'ın yeri olmadığını ve Kur'an-ı Kerim'lerin toptan yok edilmesi gerektiğini savunmuştu. 

Mayıs ayında ise, Finlandiya'da aşırı sağcı Önce Finlandiya İnsanı Partisi (Suomen Kansa Ensin) Başkanı Marco de Wit, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine yönelik çalışmalarında Kur'an-ı Kerim'i yırtıp yere atarak büyük bir provokasyon yapmıştı.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Yakup 28.10.2019 16:35
    Allahın laneti üzerinize olsun kefereler
  • Eren 28.10.2019 16:25
    Suudi Arabistan Ve Mısır Karşılık versin ... Sonunda Tek islam ülkesi Türkiye değildir. Türkiye her seferinde Karşılık veriyor ama Araplar Türkiye’ye destek çıkmıyor ... İslamı korumak herkesimin Sorumluluğu ve bunu sadece Türkiye’den beklemek ne kadar doğru ...
  • EMİR 10 28.10.2019 14:10
    Havai fişekten bu kadar korkuyarsa varın gerisini siz düşünün. Kafirler için yaşasın cehennem.