Hamas: Kapsamlı bir seçime girmeye endişemiz yok

Hamas lider İsmail Heniyye, sandığa gitmeye hazır olduklarını belirterek "Kapsamlı bir seçime girme konusunda da herhangi bir endişemiz yok" dedi.

Hamas: Kapsamlı bir seçime girmeye endişemiz yok
Hamas: Kapsamlı bir seçime girmeye endişemiz yok
GİRİŞ 28.10.2019 19:58 GÜNCELLEME 28.10.2019 19:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, hareketinin; genel, başkanlık ve ulusal konsey şeklinde kapsamlı seçimlerin yapılması konusunda ısrarcı olduğunu belirtti.

Heniyye, Gazze'yi ziyaret eden Filistin Merkez Seçim Komitesi Başkanı Hanna Nasır ile bir araya geldi. Görüşmede, Filistinli grupların yöneticileri de hazır bulundu.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Heniyye, seçimlere girmeye hazır olduklarını, şeffaflığın tüm şartları sağlandığı takdirde seçim sonuçlarına saygı göstereceklerini ifade etti.

Heniyye, "Sandığa gitmeye hazırız. Kapsamlı bir seçime girme konusunda da herhangi bir endişemiz yok." dedi.

Filistin Merkez Seçim Komitesi Başkanı Nasır da seçimlerle ilgili bazı maddeler ve ulusal tutum konusunda Filistinli gruplarla anlaştığını söyledi.

Nasır, "Yarın Ramallah'a döneceğiz. Seçimlere çok yaklaştık gibi hissediyoruz." ifadelerini kullandı.

Filistin Merkez Seçim Komitesinden bir heyet, genel seçimlerin yapılması konusunda Filistinli gruplarla istişare için dün akşam Batı Şeria'dan Gazze'ye gelmişti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 7 Ekim'de, önce genel seçimlerin, birkaç ay sonra da devlet başkanlığı seçimlerinin gerçekleştirilmesine hazırlık yapılması için ilgili makamlara talimat vermişti.

Hamas ise bir gün sonra Filistin devlet başkanlığı ve genel seçimlerinin eş zamanlı yapılmasını istediklerini açıklamıştı.

Filistin Anayasası'na göre, her 4 yılda bir genel seçimlerin yapılması gerekiyor ancak ülkede 2006'dan bu yana genel seçime gidilmedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Hamas ve Fetih İktidar olmak için birbirine Hainlik yapıyor ... Tabii Türkiye’ye yapmamaları Mantıksızdır... Türkiye’yi İşgalci ve Kınayan Mahmut Abbas yönetimden ne beklenir ... Bence Hamas İktidarı daha Mantıklı...
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Hamas ve Fetih birbirini yerler ... Bu iktidar kavgasında Kazan İsrail ve ABD ve Mahmuuut Abbas , Arap Birliği ile Türkiye Kınaması ve İşgalci muamelesi Hainliğin Tek örneğidir ...
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Hamas el fetih hala bir olup ulkeyi korumaktan birlik olmaktan acizsiniz hergun toprak kaybediyorsun ama ulkeyi sen mi ben mi yonetecegim onun hesabindasin ilk iş vatanı kurtarmak olmali digerleri kücük icraatler sonraya birakilmali
    Cevapla
  • Ebuzer 4 yıl önce Şikayet Et
    Bazı şeyleri bilmeden cahilce yorum yapmiyali
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!