'Türkiye ve Esed Ordusu çatıştı' iddialarına Rusya'dan cevap

Resulayn'da Türkiye ve Suriye orduları arasında ciddi çatışmalar yaşandığına dair haberleri değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ellerinde çıkan haberlerle ilgili doğrulama bulunmadığını söyledi.

GİRİŞ 31.10.2019 15:10 GÜNCELLEME 01.11.2019 09:00
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Thomas Greminger ile Moskova'daki görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

 

Suriye resmi haber ajansı SANA tarafından ileri sürülen, Türk Silahlı Kuvvetleri'yle (TSK) Suriye ordusu arasında Resulayn kırsalında çatışma çıktığı iddiaları sorulan Lavrov, "22 Ekim tarihli Rus-Türk mutabakatının uygulandığı herhangi bir bölgede Suriye ve Türkiye orduları arasında doğrudan ciddi çatışmalar yaşandığının doğrulandığını duymadım" yanıtını verdi.

Lavrov, ayrıca bu tür büyük mutabakatların hayata geçirilmesi sırasında sahada küçük pürüzlerin yaşanmasının kaçınılmaz olduğunun da altını çizdi.

 

"PKK/YPG SINIRDAN 30 KM GERİYE ÇEKİLDİ"

Rus-Türk mutabakatı uyarınca PKK/YPG'nin sınırdan 30 kilometre geriye çekilmeleri için verilen 150 saatlik sürenin önceki gün dolduğunu anımsatan Lavrov, "Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, bu koşulun yerine getirildiğini açıkladı. Dolayısıyla çekilmenin gerçekleştiğini düşünüyoruz. Türk meslektaşlarımız da aksi yönde bir açıklama yapmadı" ifadelerini kullandı.

"SORUNLAR SAHADA ÇÖZÜLÜYOR"

Lavrov, mutabakatın uygulanmasıyla ilgili sorunlara sahada etkili biçimde çözüm bulunduğunu da belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Sorunlar sahada etkili biçimde çözülüyor. Ordumuz, Suriye-Türkiye sınırında 30 kilometre derinlikte kontrol faaliyetleri yürüttüğümüz Suriye ordusuyla ve Rus askeri polisinin 10 kilometre derinlikte birlikte devriye yapacağı Türk askerleriyle iletişim halinde."

YORUMLAR 9
  • Kerpeden 4 yıl önce Şikayet Et
    Esed bıle gorusme taleb ettıgıne gore dogru yoldayız usta ama esede guvenılırmı o da bır muamma neden bu adam halkına zulum ettı nıye koltugunu bırakmıyor bılınmeyen sorular !
    Cevapla
  • Kızıldereli 4 yıl önce Şikayet Et
    Esedin ordusumu vardi.
    Cevapla
  • Mısafır 4 yıl önce Şikayet Et
    Pekı bu adamı kım koruyor ..
    Cevapla
  • Prusa 4 yıl önce Şikayet Et
    La Mehmet oran oranti çalış biraz aç haritayı bir bak birde Suriye ordusu sadece Şam'da var geri kalan İran'ın her ülkeden gelen paralı askerleri var
    Cevapla
  • eren 4 yıl önce Şikayet Et
    mehmet rumuza cevap: kalan %20 de abd ve rusya kontrolunde.ee biz suriye diye başka bir ülkeye mi girdik.saçmalamışsın
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet Suriyenin % 80 ini kontrol ediyor hatta
    Cevapla
  • realite 4 yıl önce Şikayet Et
    ulan biri gidiyor diğeri geliyor arada pistte dolaşanlar ayrı. karar verin lan kimle oynayacağız biz de bilelim.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    aslında istedikleri buydu da olmadı bitmiş bir suriye var daha fazla üstüne gidilirse elimizde kalır bundan sonra esed adam olmalı kuzu kuzu hükümeti bırakıp seçim yapılıp yeni bir anayasa yeni bir yönetim ile bu ülke ayağa kaldırılmalı herkes bu yönetimde söz sahibi olmalı ve seçim ile başa geçilmeli zulüm bitmeli insanlar rahata kavuşmalı ortak bir tarih ve kardeşlik olan bir ülke dinimiz ile beraber tarihi kültürel kan bağımız olan bir yer sınırımız çok fazla bizim onlara onların bize ihtiyacı var el ele vermeli ortak hareket etmeliyiz
    Cevapla
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence Öso, El Nursa, Milli Suriye Ordusu V.B. eli silah tutan örgütler olduğu sürece seçim olacağını düşünmüyorum. Terörle mücadele deyip uzun yıllar seçim yapmaz Eset. İşine geliyor ve kullanıyor sürekli bu mevzuyu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor