ABD'den Türkiye göndermeli S-400 açıklaması! Tuhaf Kalaşnikov örneği

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın siyasi ve askeri işlerden sorumlu Bakan Yardımcısı Clarke Cooper, "Rusya, S-400 hava savunma füze sistemlerinin çeşitli versiyonlarını dünyaya dayatmak için çok çalışıyor” dedi. Cooper'ın konuşmasında Kalaşnikov üzerinden yaptığı Rusya okuması dikkatlerden kaçmadı.

ABD'den Türkiye göndermeli S-400 açıklaması! Tuhaf Kalaşnikov örneği
ABD'den Türkiye göndermeli S-400 açıklaması! Tuhaf Kalaşnikov örneği
GİRİŞ 02.11.2019 09:31 GÜNCELLEME 02.11.2019 17:49
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın siyasi ve askeri işlerden sorumlu Bakan Yardımcısı Clarke Cooper, Rusya'nın S-400 hava savunma sistemi pazarlama yaklaşımı ile Sovyetler Birliği'nin Kalaşnikov tüfeğiyle silah pazarını fethetmesini karşılaştırdı.

 

KALAŞNİKOV ÖRNEĞİ

Politico dergisinin haberine göre, Washington merkezli bir düşünce kuruluşu olan Meridian International Center'da konuşan Cooper, "AK-47'nin, Güneydoğu Asya'dan Afrika'ya kadar Sovyet destekli isyancı hareketlerin evrensel sembolü haline geldiği günden bu yana uzun bir yol kat edildi. Bugün Rusya, S-400 hava savunma füze sistemlerinin çeşitli versiyonlarını dünyaya dayatmak için çok çalışıyor" ifadelerini kullandı.

 

TÜRKİYE GÖNDERMESİ

Cooper, "Rusya, S-400 gibi sistemlerin hedefe odaklanmış pazarlaması sayesinde ve partnerlerimizin güvenlik kaygılarından yararlanarak onlara en gelişmiş savunma teknolojilerini sağlayarak hukuki ve teknolojik açında bize engeller yaratıyor" dedi.

"ABD OLARAK SİLAH PAZARINI KAYBEDİYORUZ"

ABD'nin, Soğuk Savaş'tan bu yana ilk kez silah pazarındaki üstünlüğünü kaybetmeye başladığını dile getiren Cooper, birçok ülkenin ABD ile savunma ve güvenlik alanındaki partnerliğe artık zaruret olarak değil seçenek olarak baktığını söyledi.

YORUMLAR 50
  • Afşin 4 yıl önce Şikayet Et
    Abdnin dünyaya göre pozisyonu haydutluktur. Abd zorbadır.
    Cevapla
  • YAŞLI BOZKURT 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben sizin dostluğunuzun ta
    Cevapla
  • Ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü verdiğiniz silahlarla ülkeleri kontrol ediyorsunuz.iki devlet savaşırken.ikisindede f 16 laf olsun.sen hangisinin yenilmesini istiyorsan ,yenilmesi gereken devletin bütün yazılımlarını değiştirerek o devletin uçakları savaşamaz duruma geliyor.artık senin bu oyununu dünya çözdü.ve sana asla güven kalmadı.zaten sendeki silah üreticileri nin büyük ekseriyeti yahudi olduğuiçin ,yazılımları hep kendine sakladı.hiç bir devlete yazılım vermedi.şifreler tamamen onlarda.artık dünya kendisilahını kendisi üretmek istiyor.yada güvendiği ülkeden silahını alıyor.bir savaş olsa benim silahımı kullanamazsın diyorsun.al silahlarını.senin olsun.kıbrıs savaşında uçaklarımızın lastiklerini vermediniz.
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Tarihi ve yakın dönemde , Türkiye düşmanlığı ve Ülkelerin saldırgan tavrı , göstermiş ki , Türkiye Nükleer Güç olması , olmazsa olmazıdır ...
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Paran ve teknik özelliğin olursa evet ama ikiside olmayınca garip
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Tarihi ve yakın dönemde , Ne kadar Türkiye Düşmanı olduğunu gördü ... Türkiye Acil , Zaman kaybetmeden, Nükleer Güç olması lazım ... Güvenlik ve Caydırıcılık kaçınılmaz bir hal almış ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...