İsrail harekete geçti: Akdeniz'de Türkiye'ye gözdağı!

Türkiye'nin Akdeniz'deki faaliyetlerine karşı pek çok yaptırım uygulayan Batılı devletler, yeni bir ittifak sağladılar. İsrail liderliğinde gerçekleşecek Mavi Bayrak Tatbikatı, Türkiye'nin bölgedeki faaliyetlerine yönelik bir gözdağı olma özelliğini de taşıyor.

İsrail harekete geçti: Akdeniz'de Türkiye'ye gözdağı!
İsrail harekete geçti: Akdeniz'de Türkiye'ye gözdağı!
GİRİŞ 02.11.2019 11:28 GÜNCELLEME 02.11.2019 11:28
Bu Habere 194 Yorum Yapılmış

İsrail ev sahipliğinde gerçekleşen Mavi Bayrak Tatbikatı'na, ABD, İtalya, Almanya ve Yunanistan katılacak. 6 ülkenin ortak düzenleyeceği tatbikat Pazar günü başlayacak ve 5 gün sürecek.

 

 

Akdeniz'de Türkiye'ye karşı oluşturulan çoklu ittifaklara eklenen Mavi Bayrak ittifakı, bölgede İsrail'in söz hakkını arttırma amacı güdüyor.

F-35'lerin dahil olacağı tatbikatta tam olarak 1000 İsrail askeri yer alacak. İsrail Hava Kuvvetleri Sözcüsü söz konusu tatbikat ile ilgili, "Savaş egzersizleri ve ileri teknoloji ile çeşitli tehditlere karşı uçuş performansı denenecek" dedi.

 

 

İki yılda bir düzenlenen Mavi Bayrak Tatbikatı'nın ilki 2017 yılında gerçekleşmişti. 2017 yılındaki tatbikata katılım sağlayan Hindistan ve Polonya, 2019 tatbikatına dahil olmadı. 

Mavi Bayrak Tatbikatı, 2017

Akdeniz, enerji rezervleri ve stratejik konumu itibariyle bölge ülkelerinin söz sahibi olmak için yarış içerisine girdiği bir konuma sahip. Bölge ağırlıklı olarak KKTC ve GKRY ekseninde ittifaklara sahne oluyor.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 194
  • beka 4 yıl önce Şikayet Et
    bir ekmek yüz tl ye çıkarsa nolur
    Cevapla
  • ÖFKELİ 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail korkağı partnersiz çıkmıyor. Bir gün şu İsrail denen korkakların kapısına dayanmak var. Biz Türklerin, Suriye sınırından İsrail'e gitmesi sadece sabah çıkarız akşam yemekte oradayız. Kahramanlar meydanda belli olur İsrail unutma, çanak tuttuğun PKK/YPG ne oldu dünya alem gördü.
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    eeee bizde körmüyüz yani yapalim bir kirmizi beyaz Ayyildizli tatbikat çağir Rusya yi Çin i iran i ve Pakistani yap orda bir tatbikat Dünya da ses getirsin ne var yani çokmu zor hemen açikla nur tarih ve yap gör nasil ses getirir bu hareket ama tik yok
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    bir Türk bunlarin ejadina yeter,korkunun asla ölüme faydasi olmadigini bu kafirlerede ögrencekler ve yasayacaklar,neden Hitler miilyonlarca yahudileri ve yunanlilari katlettiler simdide hitler torunlari gazlarla zerhirlediklerini asla koruyamazlar cesaret yok yürek yok vatan ve millet aski hic yok devamli hainlik alkol galleslik birgün olacak Allahin izniyle eski Osmali topraklarini daha genisletemis olarak sahip olacagiz
    Cevapla
  • Aron 4 yıl önce Şikayet Et
    İsmi bile açık açık mesaj!.. Türkiye-Mavi Vatan buna karşılık şer ittifakı Mavi Bayrak!..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor