Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Bulgaristan ve Ukrayna'yı kızdırdı

FRANSA Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, "Bulgar ve Ukrayna çeteleri karşısında Afrikalı mültecileri tercih ederim" açıklaması Bulgaristan'da tepkiyle karşılandı. Bulgaristan, açıklama üzerine Fransa'ya protesto notası gönderdi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'nın da Fransa Büyükelçisi'ni çağırıp nota verdiği belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Bulgaristan ve Ukrayna'yı kızdırdı
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Bulgaristan ve Ukrayna'yı kızdırdı
GİRİŞ 03.11.2019 04:37 GÜNCELLEME 03.11.2019 05:39
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, aşırı sağ yayınlarıyla bilinen Valeurs Actuelles adlı dergiye verdiği demeçte, "Bulgar ve Ukraynalı çeteler ve yasadışı suç akımı karşısında Gine ve Fildişi Sahili'nden yasal mültecileri tercih ederim" açıklamasında bulundu.



Macron, söyleşide bütün enerjisini ülkesinde paralel çeteler topluluğunun oluşmasına ve kaçak mültecilere karşı kullanacağını söyledi.

İKİ ÜLKE'DEN FRANSA'YA NOTA!

 

Macron'un açıklamaları üzerine Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı Paris Büyükelçisi Elçisi Angel Çolakov aracılığıyla Fransa Dışişleri Bakanlığı'na protesto notası gönderdi.

Fransa'nın Sofya Büyükelçisi Florance Robin, Sofya'da Dışişleri Bakanlığına çağırıldı ve bu hakaretlerle ilgili açıklama getirilmesi istenildi. Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Krasimir Karakaçanov sosyal medya hesabından Macron'un açıklamalarını şöyle değerlendirdi: "Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Bulgar ve Ukraynalı çetelere karşın Afrikalı mülteciler tercih ettiği açıklaması, siyasi ukalalık ve bizi aşağılama girişimlerinden biri. Bir Cumhurbaşkanına yakışmayan hakaretleri kabul edemem. Macron, kendi özel başarısızlıklarını örtmek için bizi karalıyor ve Bulgar halkını 'hırsız ve çete başı' olarak tanımlıyor. Macron'un Afrika'dan ucuz iş gücü bulmak isteyip, istememesi onu ilgilendirir, ancak onun Bulgar ve Ukrayna halkına hakaret etmeye hakkı yoktur."

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'nın da Fransa Büyükelçisi'ni çağırıp nota verdiği belirtildi.

 

 

YORUMLAR 33
  • keloğlan mağarası 4 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım RECEP TAYYP ERDOĞAN terörist işkalci şeytan zalim abd nin köpeklerinden ele geçirdiğimiz silahları sergi alanlarında sergileyip terörist işkalci şeyta zalim abd ve avrupanın bilinmeyen yüzünü DÜNYAYA gösterelim.
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Kac kere yazcam karde$im bu makarna midir ne ise tam ama tam anlami ile burnu büyük kendini fasulye gibi nimetten sanan kokulu bir amerikan yalakasidir.Bun cok sert vuracak bir babayigit haa cikmadi.
    Cevapla
  • Ter 4 yıl önce Şikayet Et
    istanbul bulgaristan için her zaman paris veya brüksel'den daha yakındır.
    Cevapla
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ite birileri SURIYE li mülteciler MÜLTECI degilmi onlari neden kabuk etmiyosun hatirlatmasi yapmali madem bir mülteci kabul edicek ise suriyeli ler i kabul etmeli hem nato partneri TÜRKIYE nin yükünü hafifletmis olur hem insanliga bir katki yapmis olur ama bu it in derdi insanlik degil barbarlik kansiz köpek
    Cevapla
  • ...DEREKÖYLÜ... 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan zevksiz, PKK denen terör örgütüne destek verenleride Faransaya al, bizide sevindir....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!