Jens Stoltenberg'den Türkiye açıklaması!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg hiçbir NATO üyesi ülkenin Türkiye kadar terör saldırısı yaşamadığını söyledi.

Jens Stoltenberg'den Türkiye açıklaması!
Jens Stoltenberg'den Türkiye açıklaması!
GİRİŞ 03.11.2019 02:35 GÜNCELLEME 03.11.2019 02:35
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde şiddetin gerilemeye başladığını ve bunun siyasi bir çözüm için çabaları da beraberinde getirebileceğini belirtti.

'HİÇBİR NATO ÜLKESİ TÜRKİYE KADAR...'

Stoltenberg, ''Burada Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu kabul etmek gerekir. DEAŞ'a karşı mücadelede ve sözde hilafetin fiziksel olarak yıkılmasında Türkiye kararlı bir şekilde katkıda bulundu. Hiçbir müttefik Türkiye kadar Suriyeli sığınmacı almadı. Türkiye 3,6 milyon Suriyeliyi aldı ve hiçbir NATO ülkesi Türkiye kadar terör saldırısı yaşamadı'' ifadelerini kullandı.

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer'in Suriye'nin kuzeyinde uluslararası güvenli bölge önerisinin hatırlatılması üzerine Jens Stoltenberg, öneriyi memnuniyetle karşıladığını ancak bu konuda tüm dünya ülkelerinin Suriye'deki şiddetin sona ermesi için sorumluluğu bulunduğuna dikkati çekti.

 

Suriye'ye asker gönderme kararı almanın kolay olmadığını vurgulayan Stoltenberg  söz konusu önerinin uygulanabilir olduğunu söylemek için erken olduğunu kaydetti.

Jens Stoltenberg NATO'nun üye ülkelerin düşüncelerini açıkça ve ciddi bir şekilde paylaştığı bir forum olduğunu da sözlerine ekledi.

YORUMLAR 28
  • asa 4 yıl önce Şikayet Et
    NATO VARKEN BASKA DUSMANA GEREK VARMI...gizli kapakli bugune kadar kayip canlarimizin sorumludur nato
    Cevapla
  • Gökhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yine sırtımızı okşuyorlar, bakalım bıçağı ne zaman saplıyacaklar.
    Cevapla
  • Uemit 4 yıl önce Şikayet Et
    Baslangic olarak guzel ama devaminin gelmesi daha iyi olur.
    Cevapla
  • kaptan 4 yıl önce Şikayet Et
    önemli bir konuyu atlamis hergele TÜRKIYE ye yapilan terör saldrisinin ardinda yani o örgütleri besleyen ülkelerin basta abd olamk üzere bir cok NATO müttefiki nin oldugu halkikati söylememis yani bir baska deyimle aslinda bize saldiri terör örgütleri tarfindan oldugu kadar nato müttefiklerimiz tarafindan yapilan saldiridir asil bu hakikatin dile getirilmesi anlatilmasi gerekiyor
    Cevapla
  • izzet 4 yıl önce Şikayet Et
    Zamanı geldiğinde sayın iktidarımızın duruma zemine göre usul usul nato üsleri radarları ekipmanı istihbarat vasıta ve araçları ile ilgili ne varsa ülkelerine geri göndereceğine inanıyorum ve zaten bunu yapmazsa bu güne kadar yapılanları sineye çekmiş ve bu terör yandaşlarına ülkemize tehlike oluşturmalarına cevap vermemiş olacaktır. ülkemizin içinde olacaklar ve bunları yapmaya devam edecekler yok öyle yağma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir