Yeni bir F-35 krizi! Tehlikeli olabilir

Norveçli çevreciler, yaşlanan F-16 savaş filosunun yerini alacak yeni F-35 savaş uçaklarının çok fazla sera gazı üreteceğini iddia etti. Aktivistler, ülkelerinin alacağı 52 adet F-35 savaş uçağının karbondioksit salınımını artıracağını belirtti

Yeni bir F-35 krizi! Tehlikeli olabilir
Yeni bir F-35 krizi! Tehlikeli olabilir
GİRİŞ 03.11.2019 10:16 GÜNCELLEME 03.11.2019 10:16
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Norveçli çevreciler, yeni savaş uçağı F-35'lerden şikayetçi oldu. Çevreciler yeni jetlerin daha fazla sera salımına neden olacağını ileri sürdü. Norveç gazetesi Dagsavisen'ın haberinde, yeni savaş jetleri için ortalama yakıt tüketiminin bugünün savaş jetlerinden yüzde 60 daha yüksek olduğu ve 1 saatlik uçuş için F-16'larda 3.500 litre, F-35 için 5.600 litre yakıt tüketildiği yazıldı.

 

 

NORVEÇLİ ÇEVRECİLER F-35'LERDEN ŞİKAYETÇİ

Daha yüksek yakıt tüketiminin, iklim değişikliğine ve artan küresel sıcaklıklara neden olacağı haberde ifade edildi. Norveçli bir aktivist ise "Norveç ordusunun 52 yeni savaş uçağı satın alınması, tüm iklim önlemlerini geçersiz kılıyor ve emisyonların keskin bir şekilde artmasına neden olacak” dedi. 

 

 

F-35 İDDİASINA YANIT VEREN ESKİ BAKAN NÜKLEER SİLAHLARA İŞARET ETTİ

Eski bir Adalet Bakanı ve özgürlükçü İlerleme Partisi üyesi olan Willy Amundsen, çevrecilerin bu endişelerini reddetti. Norveç ordusunun F-35 ile bile küresel ısınmaya etkisinin çok az olacağını ifade eden Amundsen, "Norveç'in dünyadaki sera gazı emisyonlarının yaklaşık yüzde 0,14'ünü oluşturduğunu biliyoruz. Savunma, Norveç'in toplam emisyonlarının yüzde 0,45'ini oluşturuyor. Norveç'in savunmasından kaynaklanan emisyonlarda beklenen artış, bugünkü emisyon rakamlarına dayanarak, küresel sera gazı emisyonlarının yaklaşık yüzde 0.00022'sini oluşturacak" dedi.

Amundsen, ayrıca CO2 emisyonlarını azaltmanın en iyi yolunun nükleer enerjili silahlar olduğunu ileri sürdü.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 10
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin dünyaya kazığı f35 . Çok yakan az kaçan kirleten radara yakalanan saçma donanımlı bir uçak. Hatta kendileri söyledi s400 radarları uçağın bilgilerini çözer diye.
    Cevapla
  • Ne diyon Norveçli 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne komik insanlar Norveçliler..savaş uçakları savaşta kullanılır. Patlayan onbinlerce bombanın fırlatılan roketlerin çevreye verdiği zararın yanında savaş uçaklarından çıkan gaz okyanusta damla gibi kalır.
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada bu gaz meselesi ticari hikaye.. hep yeni araçlar satmak ve vergi almak için. Bunlarda ciddi sanmış bu hikayeleri. Batılılar dünyayı 1. Derecede kirletenlerdir. Gazlar kimyasallar ile..
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu çevrecilerde dünyanın her yerinde aynı sebep sonuç ilişkisini değerlendirmeden her şeye itiraz. Ülmen işgale uğradığında o çevreyi sizleremi verecekler.
    Cevapla
  • türkiyem34 4 yıl önce Şikayet Et
    herseye rahmen abd nin kucagina oturanlar ya delidir ya vatan haini bununda cezasi bellidir edebi cehennem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Atatürk ve Erdoğan'a hakaret eden DEM Partili gözaltına alındı
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti