Kan donduran olay: Kulağını ısırıp kopardı

Hong Kong'ta Nisan ayından beri gösteriler devam ederken dün kan donduran bir olay yaşandı. Bıçaklı bir saldırgan, göstericileri destekleyen bir siyasetçinin üzerine atladı. Adamı bıçaklayan saldırgan siyasetçinin kulağını ısırarak kopardı.

Kan donduran olay: Kulağını ısırıp kopardı
Kan donduran olay: Kulağını ısırıp kopardı
GİRİŞ 04.11.2019 09:19 GÜNCELLEME 04.11.2019 09:22

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'ndeki protesto gösterileri sırasında düzenlenen bıçaklı saldırıda en az 6 kişinin yaralandığı belirtildi. Bıçaklı saldırganın ayrıca göstericileri destekleyen bir siyasetçinin de kulağını ısırarak kopardığı belirtildi.

 

Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, Tai Koo bölgesinde gösteriler sırasında bir AVM'nin önünde bıçaklı saldırı meydana geldiği belirtildi. Saldırıda en az 6 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Bıçaklı saldırganın ayrıca bir göstericinin de kulağını ısırarak kopardığı belirtildi. Yetkililer, saldırıya uğrayan kişinin gösterileri ilk günden beri destekleyen siyasetçi Andrew Chiu olduğu açıklandı. Erkek olduğu belirtilen saldırganın kimliği henüz bilinmezken, yerel kaynaklar saldırganın Pekin yanlısı olduğunu öne sürdü. Saldırganın çevredeki göstericiler tarafından yakalandığı ve polis tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

 

HONG KONG’TA GÖSTERİLER NASIL BAŞLAMIŞTI?

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde suçluların Çin'e iade edilmesini kolaylaştıran tasarının 3 Nisan'da yerel parlamentoya sunulmasının ardından Haziran ayında protestolar patlak vermiş ve Baş Yönetici Carrie Lam tasarının öldüğünü söylemişti. Protestocuların tasarının tamamen geri çekilmesi talebinin ardından Carrie Lam, 4 Eylül’de tasarıyı geri çekmişti ancak protestolar şiddetlenerek devam etti.

Protestocular, tutuklanan göstericilere af çıkarılması, polis şiddetine karşı bağımsız bir komisyon kurulması, siyasi reformlar gibi taleplerinin yerine getirilmesini istiyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor