Almanya'dan İsrail'e uyarı!

Almanya Dışişleri Bakanlığı İsrail makamlarının, işgal altındaki Batı Şeria’da 2 bin 300 konut yapılmasına müsaade etmesini uluslararası hukuka aykırı olduğunu açıkladı ve İsrail'i bölgedeki gerginliği daha karmaşık hale getiren tüm adımlardan kaçınmaya çağırdı.

Almanya'dan İsrail'e uyarı!
Almanya'dan İsrail'e uyarı!
GİRİŞ 06.11.2019 13:12 GÜNCELLEME 06.11.2019 13:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Almanya ve Avrupa Biriliği üye ülkeleri Filistin topraklarında İsrail'in yerleşim alanlarının genişletilmesi inşaat alanların açması uluslararası hukuka aykırı olarak kabul ediyoruz. İki ülke arasındaki uzlaşmazlığa en büyük engel olarak görmekteyiz. İsrail iki devletli bir çözümü müzakere etmek, çözümü daha karmaşık hali getiren tüm adımlardan kaçınmaya çağırıyoruz" denildi.

İsrail Sivil İdare Yüksek Kurulu 10 Ekim 2019 tarihinde işgal atındaki Batı Şeria'da 2 bin 300 konutun yapılmasına onay vermiş, bunun üzerine bölgede olaylar başlamıştı. Sivil İdare Yüksek Kurulu bu yılın başından beri Batı Şeria bölgesinde 8 binden fazla konutun yapılmasına izin vermişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Kürşat 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail’in kuruluşunda Almanların parmağı yokmu? Yıllardır tarih yalanı söylüyorlar 6 milyon yalanı hala sürüyor!
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Vah vah canım , Siz Avrupa Birliği Toplanıp 28 Devlet olarak Kınama ve yaptırım uygulayın bakalım ... Türkiye’ye Aslan kesildiniz ... Sizi gidi Demokrasi Avcıları ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı